Ke$ha a The Flaming Lips tvoří společné album "Lip$ha"

08.04.2013 17:29 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Ke$ha a The Flaming Lips
© zimbio.com
Americká provokatérka Ke$ha už dlouho všude prohlašuje, že miluje rock, rock'n'roll a další kytarové žánry, které silně kontrastují s elektropopovými cukrátky, kterými zásobuje světová rádia. Loni však vydala desku "Warrior", na kterém své písničky do těchto stylů částečně namočila, a zároveň si zahostovala na speciálním albu "The Flaming Lips & Heady Fwends" rockové formace The Flaming Lips. S nimi v tuto chvíli prý tvoří nové album.

Wayne Coyne, frontman americké skupiny, během online rozhovoru na serveru reddit.com uvedl, že s Ke$hou právě dávají dohromady nové písně. "Je vtipná, je skromná. Je přísná. Je prostě vším. Je úžasná. Ve skutečnosti už s ní pracujeme na společném albu. Bude se jmenovat 'Lip$ha'," prozradil ve stručnosti.

Jelikož se celá internetová diskuze nesla v lehce frivolním duchu, těžko soudit, zda si Coyne pouze nedělal legraci. U této formace by se ale i takto nepravděpodobná nahrávka mohla stát skutečností. Kromě nové práce je pro skupinu duben měsícem, během kterého postupně ve světě vychází jejich třináctá studiovka "The Terror", která se u nás stala i albem týdne. Pod článkem si můžete poslechnout experimentální skladbu "2012", která otvírala loňské album a ve které se objevuje právě i Ke$ha.

Se zpěvačkou si budou moci brzy zařádit i domácí fandové - 18. července má totiž namířeno v rámci svého evropského turné i do pražského klubu SaSaZu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY