Daft Punk oznámili podrobnosti k novému albu

27.03.2013 08:36 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Daft Punk - Random Access Memories
© facebook interpreta
Skalní příznivci mimozemského dua Daft Punk mohou odpočítávat: Francouzi bez identit uveřejnili datum vydání mimořádně očekávaného alba. Do obchodů se dostane už 21. května.

Necelé dva měsíce před robotí reinvazí na hudební scénu mohou nadšenci podrobit výzkumu i název čtvrté studiové desky, nese tajemné jméno "Random Access Memories". Že by na elektronikáře Guye-Manuela de Homa-Christa a Thomase Bangaltera padla nostalgie? Po delší autorské tvůrčí odmlce by nebylo divu. Spekulovat lze ale zatím jen s ohledem na několikavteřinovou reklamu ze Saturday Night Live a přiložené video pod článkem, ve kterých sice ukázky nových písní zazní, ale za copyright nikdo ruku do ohně nedá.

Zvuk "Random Access Memories" Daft Punk úspěšně tají. Jemný nástřel soundu nabízí alespoň pestrá skladba spolupracovníků - na albu se sejdou kytarista legendárních Chic Nile Rodgers, oskarový skladatel Paul Williams a průkopník italo-disca jménem Giorgio Moroder. Ve hře jsou také multiinstrumentalista Noah Lennox z Animal Collective nebo MC Chilly Gonzales.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY