Frontman Green Day poprvé otevřeně promluvil o své závislosti

28.02.2013 10:19 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Green Day
© Felisha White Press
Zlé období zapříčiněné přespříliš bohémským životem svého frontmana Billie Joe Armstronga mají Green Day zřejmě za sebou. Březnem počínaje kapela startuje velké turné, které potrvá s přestávkami až do poloviny července a zavítá i do Evropy. Ještě než zpožděné promoaktivity k albové trilogii "¡Uno!", "¡Dos!" a "¡Tré!" začnou, rozpovídal se čerstvý absolvent odvykací kúry o své závislosti pro časopis Rolling Stone.

Armstrong nastoupil do léčebny na podzim loňského roku po excesu na iHeart Festivalu v Las Vegas. "Pamatuji si z té události jen střípky," přiznává rocková hvězda dnes. "Další ráno jsem se vzbudil a zeptal se své ženy Adrienne: 'Jak strašný to bylo?' Řekla, že to bylo zlý. Zavolal jsem manažerovi a ten mi řekl: 'Sedni na letadlo, leť zpátky do Oaklandu a jdi se okamžitě léčit'," přiznal zpěvák.

Svůj problém si zřejmě i pod tíhou videa, které zachytilo jeho alkoholové běsnění, uvědomil. A možná také proto se teď rozhodl vůbec poprvé veřejně vystoupit s tím, kam až ho jeho závislost přivedla. "Probouzel jsem se v cizích domech, na cizích pohovkách. Nikdy jsem si nepamatoval, jak jsem se tam dostal. Vždy to byl totální výpadek," vypráví otevřeně.

Celý obsáhlý rozhovor s podtitulem "The Road From Hell" (Cesta z pekla), který s Armstrongem pořídil dlouholetý redaktor Rolling Stone David Fricke, vychází v pátek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY