Yeah Yeah Yeahs nabízí v traileru první ochutnávku z alba "Mosquito"

18.02.2013 15:01 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Yeah Yeah Yeahs
© yeahyeahyeahs.com
V polovině ledna se Yeah Yeah Yeahs přiznali k reggae ozvěnám na připravované studiové čtyřce "Mosquito", jejíž přebal bude zdobit fialový komár v nadživotní velikosti, a nyní už máme i první indicie k jejímu zvuku. Trojice z New Yorku totiž zveřejnila druhý trailer nesoucí melodii skladby "Alive".

Frontmanka Karen O se v něm představuje v bílém lesklém outfitu a ladící parukou coby křehká panenka, která v mlhavém oparu a za zvuku psychedelické melodie asociuje Alenku v říši divů. Drzá a do jisté míry uječená Orzoleková z posledního alba "It's Blitz" je tedy evidentně minulostí a predikuje novou image kapely.

Že Yeah Yeah Yeahs nepůjdou ve šlépějích třetího studiového počinu, nicméně frontmanka přiznala už před měsícem v rozhovoru pro NME: "Novinka se bude od poslední desky naprosto lišit. Takže v tomto směru vlastně opět nezklameme. Zvukově bude rozmanitá, víc lo-fi, trochu ovlivněná roots reggae."

Připomeňme, že čtvrté album Američanů vzniká v texaském Sonic Ranch, největším nahrávacím komplexu na světě. Produkovat ho budou staří známí David Sitek a Nick Launay a na pultech obchodů se blýskne ještě letos, v polovině dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY