Tina Turner se chce stát občankou Švýcarska

29.01.2013 13:46 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tina Turner
© Andreas Tischler
Zpěvačka Tina Turner, královna rocku a divokých účesů, zažádala o švýcarské občanství. Hlavním důvodem se stala skutečnost, že je již dvacet let obyvatelkou této země a navíc se nemusí obávat toho, že by přišla o svůj americký pas. K zemi čokolády a hodinek ji váže silné pouto hlavně díky osobě Erwina Bacha, se kterým žije v obci Küsnacht u Curyšského jezera.

Zatím ale bude muset být Tina Turner trpělivá, vyřizování občanství v této zemi není zrovna krátkodobou záležitostí. Úřednice Verena Spitzer, která tuto záležitost dostala ke zpracování, k tomu řekla: "U nás ve Švýcarsku je to trochu zdlouhavý proces zahrnující tři úrovně." Zatím má zpěvačka takzvané obecní občanství a nyní její žádost musí potvrdit i curyšský kanton a centrální úřady.

Umělkyně s vlastním jménem Anna Mae Bullock svoji kariéru započala už hluboko v padesátých letech a první úspěchy zažila ve dvojici se svým manželem Ike Turnerem. S ním byla v roce 1991 jmenována do Rokenrolové síně slávy. Na svém kontě má na 200 milionů prodaných alb a nespočet hitů. Jeden z nich, duet se Stingem "On Silent Wings", si můžete poslechnout a prohlédnout pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY