Italky jsou fajn děvy a Laura Pausini také!

14.12.2001 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Tato mladá Italka stihla za osm let prodat více jak šestnáct miliónu nosičů na celém světě. Laura právě vydává své best of album s názvem "E Ritorno Da Te ", na kterém rekapituluje své úspěchy. Pokud máte rádi italský popík, je tahle deska pro vás to pravé ořechové.
6/10

Laura Pausini - E Ritorno Da Te (The Best Of)

Skladby: E Ritorno Da Te, La Solitudine, Non C'é, Strani Amori, Gente (Ordinary People), Incancellabile, Le Cose Che Vivi, Seamisai (Sei Que Me Amavas) Duet With Gilberto Gil, Ascola Il Tuo Cuore, Mi Respuesta, In Assenza Di Te, Un'emergenza D'amore, One More Time, Tra Te E Il Mare, Il Mio Sbaglio Più Grande, Una Storia Che Vale
Celkový čas: 66:16
Byl ještě docela chladný večer, datum 25.2.1993 a v San Remu vstoupila na pódium mladičká (osmnáctiletá) dívenka Laura Pausini, která si hned získala přízeň publika. Její debutové album "Laura Pausini" (1993) obsahovalo i velký hit "Non C'é". Druhá deska "Laura" dopadla stejně dobře. V roce 1994 si tedy po zásluze v Monte Carlu převzala cenu World Music Awards za nejlépe prodávaného italského interpreta. Následně vyšla alba "Le Cose Che Vivi" (1996) a "La Mia Risposta" (1998). V roce 1999 vystoupila na koncertu Luciana Pavarottiho a zpívala s ním duet. Za svou kariéru stihla spolupracovat s Philem Collinsem, Tinou Arenou nebo Richardem Marxem. Zatím poslední album Laury Pausini dostalo název "Tra Te E Il Mare" (2000). Nyní vychází kompilace "E Ritorno Da Te (The Best Of)", která přináší dvě novinky a nové verze některých starších skladeb. Laura aktuálně pracuje v Los Angeles na svém prvním anglicky zpívaném albu, které by mělo vyjít na jaře příštího roku.

Vraťme se však k novince "E Ritorno Da Te (The Best Of)", kterou avizoval singl "E Ritorno Da Te", druhou novinkou je píseň "Una Storia Che Vale". Laura Pausini na svých albech přináší příjemný italský popík (ke kterému občas přidá šmrnc latinských prvků), který třeba proslavil Eros Ramazzotti, Toto Cutugno, Albano & Romina Power a mnozí další. Je to letně laděná pohoda, která vás při každém poslechu pohladí. Škoda jen, že místo původních singlů z prvních dvou alb zde naleznete jejich nové verze pro rok 2001. Nejvíce to odnesl hit "Non C'é", který se z původní skladby hrané na klavír změnil na trochu tanečnější úpravu, i když i v této poloze to Lauře sluší. Další velké plus pro Lauru je to, že svá alba vydává nejenom v italštině, ale taktéž ve španělštině. Tedy i tato kompilace vychází ve dvou verzích. Italská verze má navíc multimediální sekci, kde si můžete třeba prohlédnout mnoho velmi povedených fotografií, mapující její kariéru.

Zpět k hudbě a písním této sympatické mladé dámy, v jejíž tvorbě převládají pomalé písně. Celý výběr okořeňuje duet s brazilským zpěvákem Gilberto Gilem "Seamisai (Sei Que Me Amavas)", zpívaný španělsky. Ochutnávka z filmové hudby k filmu "Message In A Botle" pojmenovaná "One More Time", ve kterém si zahrál Kevin Costner, je první anglicky zpívanou vlašťovkou. Mezi nejpovedenější skladby je možné zařadit "La Solitudine", "Un'emergenza D'amore", "Tra Te E Il Mare" a "Una Storia Che Vale". Většina písní má své malé kouzlo, výpis příjemných skladeb by mohl být mnohem delší.

Laura Pausini před vánocemi přispěchala s kompilací, která v tomto předvánočním shonu pomůže odpoutat se od honby za vánočními dárky, nesmyslného spěchu a prostě přijít na jiné pozitivnější myšlenky. "E Ritorno Da Te (The Best Of)" je rekapitulací toho, co Laura Pausini stihla zvládnout za osm let, pět řadových alb mluví samo za sebe. Pokud jste fanoušky italského popu, je toto album to pravé ořechové právě pro vás. Chci pod stromeček jen jednu věc, dárek a to, aby už konečně bylo opět léto, pak si namíchám nějaký dobrý drink, sednu si na balkón, budu pozorovat západ slunce a z CD přehrávače budou znít skladby Laury Pausini.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY