shop.musicserver.cz
Nové desky 11/2018 - od Laury Pausini přes ILLE po Stone Temple Pilots

Nové desky 11/2018 - od Laury Pausini přes ILLE po Stone Temple Pilots

Vydáno: 21.03.2018 07:19 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Venkovní teploty tomu sice ještě neodpovídají, ale hudební trh se začíná rozehřívat. Odpovídá tomu nálož, které velí domácí ILLE, britská divoška Kim Wilde, italská diva Laura Pausini a rockoví Stone Temple Pilots. Jim pak sekunduje gospelový Snoop Dogg, hip hopový oldschool PRhyme, jazzman Bill Frisell nebo countryový Scotty McCreery.

Pokud se v pondělí 19. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Laura Pausini - Fatti Sentire (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / latin pop / taneční pop

Laura Pausini - Fatti Sentire
Laura Pausini letos slaví čtvrt století na hudební scéně a jako oslavu se rozhodla vydat své čtrnácté album. Po předloňské vánoční nahrávce se věnovala koučování mexické podoby The Voice, ale i tak dokázala připravit příznačných čtrnáct písniček. Jak je u ní zvykem, desku vydává ve dvou jazykových verzích, a tak ji můžete hledat pod italským názvem "Fatti Sentire", nebo španělským "Hazte Sentir". Každá z písniček vypráví něco, co se stalo samotné zpěvačce. V každé navíc popisuje člověka a jeho volbu, a podle toho, jak volí, naladila i styl skladby. Najdete tu tak vedle sebe balady, rockové skladby, hymnické písničky, které dostanou prostor při jejích stadionových koncertech, a nechybí ani latino pop s přesahy až k reggaetonu. Ukázky všech nabízí například italský Amazon.


ILLE - Pohádky (Tranzistor)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

ILLE - Pohádky
Debut kvartetu ILLE sklidil velký úspěch u fanoušků i kritiky. Kromě nominací na cenu hudební kritiky Apollo získala skupina také nejvíce nominací ze všech umělců na Ceny Anděl v roce 2014. Pokračování prvotiny s názvem "Pohádky" je tedy jedním z velmi očekávaných domácích titulů prvního čtvrtletí. Deset písniček opět vzniklo pod producentským dohledem Dušana Neuwertha a ústředním tématem je lehce surrealistické vykreslení vztahů. Autorsky se na albu podílela celá kapela a do dvou písní přispěl spisovatel Jaroslav Rudiš. Do studia si tentokrát pozvali i několik hostů. Použili foukací harmoniku Martina Tomáška, klávesy natočil Andy Čermák z kapely Sunflower Caravan a jednu ze skladeb obohatil houslemi Adam Pakosta. Vydání alba doprovází videoklip k písni "Na druhé straně". Ten i ty starší sdílí ILLE na svém YouTube.com kanále.


Kim Wilde - Here Come The Aliens (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Kim Wilde - Here Come The Aliens
Kim Wilde se po albu "Wilde Winter Songbook" na čtyři roky odmlčela a dala o sobě vědět až loni na podzim, kdy ohlásila své první plné britské turné po třiceti letech a také nové album. To přichází nyní, dostalo název "Here Come The Aliens" a anglická zpěvačka jej složila a nahrála se svým bratrem Rickym. Vrátila se dokonce do slavných londýnských RAK Studios, kde vznikly její nejslavnější hity "Kids In America", "Chequered Love" či "Cambodia". Dvanáct novinek tak má být poprockovou oslavou osmdesátých let a Kim Wlide v nich vedle svého bratra coby hosta přivítala také švédskou písničkářku Fridu Sundemo. První singly z desky nabízí YouTube.com kanál zpěvačky.


Stone Temple Pilots - Stone Temple Pilots (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Stone Temple Pilots - Stone Temple Pilots
"Každý z nás se touto deskou někam posunul," prozradil kytarista Stone Temple Pilots Dean DeLeo v nedávném rozhovoru pro Gibson.com k nové nahrávce, která by nyní měla zajímat každého rockera. Dále dodal: "Můžeme být také rádi, že máme v našich řadách Jeffa Gutta, nového frontmana. K arzenálu našich skladeb přistupuje zodpovědně a s úctou. Jsme moc rádi, že s námi na nových skladbách pracoval právě on. Je to neobyčejný zpěvák a jsme moc rádi, že se naše cesty potkaly." Nová eponymní deska formace obsahuje standardně dvanáct kousků, jejich ukázky najdete na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


Snoop Dogg - Snoop Dogg Presents Bible Of Love (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský rap / gospel

Snoop Dogg - Snoop Dogg Presents Bible Of Love
Snoop Dogg se svým způsobem letos vrátil o pět let zpět, kdy zcela překvapil svět reggae albem "Reincarnated". Tentokrát zabrousil do jiného žánru, a sice do gospelu. K tomuto stylu má ovšem poměrně blízko, už v dětství ho k němu přivedla jeho babička. Sám rapper o albu "Snoop Dogg Presents Bible Of Love", kam zařadil na dva disky hned třiačtyřicet skladeb, říká: "Jsem nesmírně rád, že se ke mně na této cestě připojilo tolik legendárních přátel. Protože se země nachází v jedné z nejtěžších situací a je tak rozdělena, chtěl jsem vytvořit album, které šíří lásku a jednotu po celém světě." O jakých přátelích mluví? Jedná se především o méně známé umělce, mezi nimiž ale najdete i jména jako Charlie Wilson, The Clark Sisters, Sara Evans, B Slade, Patti LaBelle, Jazze Pha, K-Ci, či Lonny Bereal. Část alba už můžete slyšet na Snoop Doggově VEVU.


Tip týdne

Bill Frisell - Music IS (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk jazz / jazz fusion / world music

Bill Frisell - Music IS
Americký jazzový kytarista Bill Frisell se nikdy nebál zabrousit i do jiných žánrů a dokládá to i na albu "Music IS", kde jazz výrazně kombinuje s folkem a písničkářstvím. Celkem patnáct skladeb sám nejen složil, ale i nahrál s tím, že ve studiu vystřídal elektrickou a akustickou kytaru, baskytaru, ukulele a vypomáhal si i looperem. Producentem nahrávky je jeho dlouholetý spolupracovník Lee Townsend a Bill Frisell se o jejím vzniku více rozpovídal na svém VEVU.


Scotty McCreery - Seasons Change (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Scotty McCreery - Seasons Change
Letos v květnu tomu bude už sedm let, co se Scotty McCreery stal vítězem desáté řady American Idol. Jako jeden z nejmladších vítězů po svém triumfu vydal v rychlém sledu tři alba včetně jednoho vánočního, ale na přípravu toho čtvrtého si nechal více než čtyři roky. První singl "Five More Minutes" vydal již loni v květnu a nyní konečně představuje kompletní album "Seasons Change", kde k němu přidal dalších deset písniček. Je jeho první nahrávkou, na které se podílel jako spoluautor, přičemž mu pomáhali další autoři, kteří jsou podepsaní pod alby těch největších countryových hvězd, Blakem Sheltonem začínaje, přes Faith Hill, Erica Churche a Alison Krauss konče. Kompletní album již McCreery sdílí na svém VEVU.


PRhyme - PRhyme 2 (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

PRhyme - PRhyme 2
Royce da 5’9 a DJ Premier opět po třech letech obnovili svůj old school projekt PRhyme a navazují na debut z prosince 2014 albem "PRhyme 2". Své fanoušky zahrnou hned sedmnáctkou nových skladeb, na kterých se podílela i slušná řádka jejich kolegů, jako jsou 2 Chainz, Big K.R.I.T., Cee-Lo, Dave East, Kon Artis, Roc Marciano nebo Yelawolf. První dva singly už mají svoji klipovou podobu a najdete je na VEVU dua.


Dagmar Pecková, Richard Samek, Petr Altrichter - Gustav Mahler: Píseň o zemi (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Dagmar Pecková, Richard Samek, Petr Altrichter - Gustav Mahler: Píseň o zemi (Supraphon)
Dagmar Pecková se po loňském albu věnovaném písním Kurta Weilla rozhodla doplnit poslední chybějící kamínek do své mahlerovské diskografie a vydává album "Gustav Mahler: Píseň o zemi". Už názvem prozrazuje, co je tím posledním střípkem. Vokálně-symfonické dílo odráží smutek a těžké události ve skladatelově životě, které v různých odstínech procházejí všemi šesti písněmi. Partnerem Peckové je na této nahrávce tenor Richard Samek, jehož hlas znají návštěvníci řady významných evropských operních domů, a překvapivě komorně obsazený soubor namísto naddimenzovaného romantického orchestru. Pro umocnění intimity díla se Pecková rozhodla natočit Schoenbergovu komorní úpravu, výsledek můžete slyšet v ukázkách na stránkách vydavatelství Supraphon .


Joshua Hyslop - Echos (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk

Joshua Hyslop - Echos
Kanadský pop-folkový písničkář Joshua Hyslop má na svém kontě již dvě alba z let 2012 a 2016, ale do této doby neslavil žádný podstatný úspěch. Třeba se to změní s třetí deskou "Echos", kterou ve své rodné zemi vydal již koncem února a která nyní přichází i k nám. S celkem jedenácti písničkami se pohybuje na pomezí popu, folku a akustické hudby a vy se s ním můžete seznámit na YouTube.com profilu labelu NettwerkMusic.


Různí - Love, Simon (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: různé / filmová hudba

Různí - Love, Simon (soundtrack)
Komediální drama "Já, Simon" bude mít u nás premiéru až v červnu, ale soundtrack z něj si můžete poslechnout již nyní. Najdete ho pod originálním názvem "Love, Simon" a prsty v něm má především člen fun. Jack Antonoff, ať už pod svým vlastním jménem, nebo prostřednictvím své kapely Bleachers. Vedle něj pak v třinácti písničkách uslyšíte The 1975, , Troye Sivana, Amy Shark, dvojici Khalid & Normani, Brentona Wooda nebo známé hity od Jackson 5 a Whitney Houston. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek zkoumejte na e-shopu Supraphonline.cz.


Andrew Lloyd Webber - Unmasked: The Platinum Collection (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikál

Andrew Lloyd Webber - Unmasked: The Platinum Collection
Slavný hudební skladatel Andrew Lloyd Webber za pár dnů oslaví sedmdesáté narozeniny a není divu, že takovéto jubileum přinese několik ohlédnutí za jeho bohatou kariérou. Jedním z prvních počinů je kompilace "Unmasked: The Platinum Collection", jejíž složení je závislé na tom, zda sáhnete po dvou- nebo čtyřdiskové verzi. Tak jako tak se můžete těšit na řadu jeho skladeb a písní jednak v původní podobě, pěvecké či orchestrální, jednak ve zcela nových podáních. Jejich interprety jsou například Lana Del Rey, Gregory Porter, Nicole Scherzinger nebo Beyoncé. Kompletní složení obou verzí a nabídku dalších speciálních edicí titulu najdete na oficiálním webu Andrewa Lloyda Webbera.


Fatboy Slim - You've Come A Long Way Baby (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: big beat

Fatboy Slim - You've Come A Long Way Baby (20th Anniversary)
Druhé album Normana Cooka alias Fatboy Slima "You've Come A Long Way Baby" je jedním ze zásadních tanečních nahrávek devadesátých let. Prodalo se ho přes tři miliony kusů a singly z něj jako "Right Here, Right Now" nebo "Praise You" se stále hrají. Není tedy divu, že u příležitosti dvaceti let od jeho vydání připomene nahrávku její výroční edice, která ovšem nabídne pouze původní album s novým obalem a poznámkami v bookletu. K dostání bude na vinylu a na CD.


Dále vychází:

The Crown - Cobra Speed Venom (Mystic Production)
Doris Day - Original Album Classics (Sony Music)
Earthless - Black Heaven (Mystic Production)
Guano Apes - Original Album Classics (Sony Music)
Huelgas Ensemble - Francesca Caccini: La Liberazione Di Ruggiero Dall'Isola D'Alcina (Live) (Sony Music)
Jean-Michel Jarre - Original Album Classics Vol. II (Sony Music)
Jennifer Rush - Original Album Classics (Sony Music)
Joanne Robertson - Lighter (Bertus)
Magik Markers - Songs For Sada Jane (Bertus)
Miles Davis - Original Album Classics (Sony Music)
Nakhane - You Will Not Die (Warner Music)
Něžná noc - Tak se věci mají ( Šrůmová / Sahara Hedl ) ()
Pestilence - Hadeon (Mystic Production)
Petr Skoumal & Jan Vodňanský - Všechno je proměnlivé / Zakázané koncerty 1974-1981 (Supraphon)
Petra Zieger - Original Album Classics (Sony Music)
Rikard SjöBlom'S Gungfly - Rumbling Box (2006-2016) (Sony Music)
Různí - Centenaire Claude Debussy (Sony Music)
Sammy Hagar - Voa (Japan) (Bertus)
Ulver - Assassination Of Julius Ceasar (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Baby Woodrose - Blows Your Mind (Bertus)
Crown - Cobra Speed Venom (Mystic Production)
Earthless - Black Heaven (Mystic Production)
Fatboy Slim - You´Ve Come A Long Way Baby (Warner Music)
George Ezra - Paradise (singl) (Sony Music)
Glassjaw - Material Control (Sony Music)
Kim Wilde - Here Come The Aliens (Mystic Production)
Laura Pausini - Fatti Sentire (Warner Music)
Nakhane - You Will Not Die (Warner Music)
Paradise Lost - Host (Mystic Production)
Pestilence - Hadeon (Mystic Production)
Různí - Lady Bird (soundtrack)(Sony Music)
Různí - Love, Simon (soundtrack) (Sony Music)
Scotty Mccreery - Seasons Change (Sony Music)
Ulver - Assassination Of Julius Ceasar (Mystic Production)
Zombies - Still Got That Hunger (Bertus)

Reedice:
Paradise Lost - Host (Mystic Production)
Voivod - Nothing Face (limited edition) (Bertus)
Voivod - Outer Limits (limited edition) (Bertus)

NÁZORY
  • Laura je skvělá!... (Adam, 21.03.2018 19:15) Reagovat

    Laura je skvělá!

  • Kim Wilde (Petr, 22.03.2018 21:48) Reagovat

    CD Kim Wilde je super ! Poslouchám ho dokola, v poslední době album, které mě hodně chytlo !
    Už Sparks překvapili, ale nová Kim Wilde je paráda. Pop, rock, lehce lze cítit 80. / 90. léta s nádechem moderna, moc povedené skladby, hlasově parádní a několik klenotů v podobě silných melodií, produkce. Chválím, moc povedená deska / návrat na scénu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Bono Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu