Oto Klempíř a Oskar Rózsa předvedou svoji "Špičku" živě

24.10.2012 16:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Oto Klempíř / Oskar Rózsa
© facebook interpreta
Koncertní premiéra projektu "Špička" Oty Klempíře a Oskara Rózsy proběhne v rámci AghaRTA Prague Jazz Festivalu 2012, a to 29. 10. od 21.00 v Lucerna Music Baru. Na vskutku jedinečném hiphopovém koncertě podpoří hlavního představitele básníka a rapového šansoniéra Klempu vedle producenta Oskara Rózsy i další vynikající jazzoví hudebníci. Hostem bude raper James Cole, půvabná DJ Mary C Kruton a v neposlední řadě také kmotr projektu zpěvák Dan Bárta.

Oto Klempíř má za sebou vskutku plodný rok, na jehož vrcholu stojí ojedinělý projekt, jeho první sólové album "Špička". K unikátnímu počinu se propracovával více než dvacet let. Celou tu dobu poctivě textařsky a interpretačně sloužil své kmenové kapele J.A.R. a všem dalším projektům svých kapelních kolegů. Nyní však nastal správný čas a Oto Klempíř se v plné záři předvádí jako dokonalý a citlivý rapper, recitátor, šansoniér a zpěvák. Jeho nové texty jsou plné ironie, nadsázky, dadaismu ale i citu a smutku.

Tajemné beaty a hluboké noční tóny, kterými jeho expresívní projev podtrhuje slovenský multiinstrumentalista, producent a skladatel Oskar Rózsa, dávají nahrávce další nečekaný hudební rozměr. Minimalismus, z kterého tentokrát Rózsa vychází, v tomto případě znamená minimum nástrojů, ale maximální využití jejich možností. Z bohaté řady uměleckých kolegů si Oto Klempíř vybral Dana Bártu, který okořenil několik písní razantními vokály.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY