Bezstarostná jízda s Owl City

21.09.2012 08:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Owl City mohl klidně zůstat one hit wonder díky písničce "Fireflies", která si před pár let podmanila celý svět. Ale i když další album v podstatě propadlo, dokázal se Adam Young, který za projektem stojí, letos do žebříčků vrátit s hitem "Good Time" a povedenou albovou novinkou "The Midsummer Station".
7/10

Owl City - The Midsummer Station

Skladby: Dreams And Disasters, Shooting Star, Gold, Dementia, I'm Coming After You, Speed Of Love, Good Time, Embers, Silhouette, Metropolis, Take It All Away
Vydáno: 20.8.2012
Celkový čas: 40:50
Vydavatel: Universal
Zatímco druhé album "Ocean Eyes" díky megaúspěchu "Fireflies" sbíralo prodejní úspěchy, následovník "All Things Bright And Beautiful" nepřinesl žádný hit a v obchodech si jej pořídili jen ti nejskalnější fanoušci. Stejný zvuk a téměř nulový posun holt téměř všechny začal nudit. Owl City se proto rozhodl na aktuální desce "The Midsummer Station" razantně změnit a také vůbec poprvé spolupracovat i s jinými skladateli a producenty. Jako dárek z nebes pak byl úspěch singlu "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen, s níž nazpíval pro svou i její desku skladbu "Good Time". Ta byla nakonec zvolena za pilotní singl, který mu konečně přinesl opětovný žebříčkový zásek. A přitáhl i zájem k novinkové kolekci.

Young se na ní téměř oprostil od svého charakteristického dream popu, z něhož zbyl snad jen jeho mírně zasněný vokál, jinak je na albu vše jinak. Zůstává jen mírně melancholická nálada, ale s mnohem pozitivnějším nábojem. BPM se razantně zvedlo, přibylo kytar a chytlavých refrénů. Pomalé písničky jsou na desce pouze dvě, z nichž "Silhouette" je bezkonkurenčně nejslabší. Owl City se nečekaně v hybných kouscích našel, takže zatímco minule jste při jeho hudbě mohli strávit večer při svíčkách a následně příjemně usnout, nyní vás vyžene na diskotéku. A budete si to na ní užívat.

Od úvodní "Dreams And Disaster" rozdává dobrou náladu, a pokud nechcete nic řešit a jen se dobře bavit, nemůže vás ani žádná z dalších písniček jakkoli naštvat. Při poslechu alba si můžete připadat jak na teenagerské party, kde se ještě nesmí nalévat alkohol... ale co, není přece třeba chlastat, aby se člověk dobře bavil. A s hitovkama jako "Shooting Star" nebo "Gold" to jde úplně samo.

Kromě Carly Rae je na nahrávce ještě jeden host, ovšem z úplně jiných hudebních vod - v písničce "Dementia" si pohostinsky zapěl Mark Hoppus z Blink-182. Není k tomu sice moc důvod, protože jejich hlasy od sebe nejsou až tak odlišné, ale jako osvěžení nahrávky to funguje.

"The Midsummer Station" nic neřeší a snaží se hlavně rozdávat dobrou náladu. Pokud máte chuť právě na takovouhle desku, jděte do ní, nebudete litovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY