shop.musicserver.cz

Když jsou Holki spolu samy...

Vydáno: 14.11.2001 05:01 v sekci Recenze - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Třetí deska dívčí formace Holki dostala název "Spolu", což má pravděpodobně znamenat, že děvčata rozhodně ještě neplánují rozpad. Chytlavé popové melodie se zamilovanými texty opět nechybějí, rukopis producenta Petera Fidera nezklamal. Více vám vyzradíme v naší recenzi.

7/10

Holki - Spolu

Celkový čas: 38:41

Skladby: Jsi senzační, Se mnou se neztratíš, Víkend je můj, Bude líp, Pár přání, Rytmus noci, Víš, Prázdninová láska, Sláva patří vítězům, Ve snu se vdávám, Když mě líbáš (long version)

Vydavatel: Monitor-EMI

Psal se rok 1999, kdy Peter Fider na základě konkurzu ve dvou školách, dal dohromady skupinu Holki. Konkurz vyhráli Katka Brzobohatá, Klára Kolomazníková, Nikola Šobichová a Radana Labajová. První album, které vyšlo po necelém půlroce od vyhlášení konkurzu, dostalo název "S láskou". Debut se prodával velmi dobře, ještě lépe dopadla následující deska "Pro tebe", která vyšla v září 2000 a stala se dvojplatinovou. Současně s videokazetou "Holki - videoklipy, rozhovory, dokument" se na trhu objevila nová edice "Pro Tebe" s podtitulem "Dvojplatinová edice", která obsahovala bonusové cédéčko. Aktuální album nese název "Spolu" a naleznete na něm deset zbrusu nových skladeb a novou verzi hitu "Když mě líbáš".

Čím si Holki získali přízeň teenagerů? Odpověď je jednoduchá - chytlavými popovými skladbami a zamilovanými texty. Jednoduchý a zaručený recept, který Peter Fider aplikuje do každé skladby, kterou pro Holki napíše. Určitě se ozve mnoho z vás, kteří budou říkat (jo, asi celá redakce MusicServeru kromě tebe :), pozn šéfredaktor): "Vždyť to je o ničem a jen pro teenagery, kteří z toho vyrostou a na nějaké Holki zapomenou!!" Když jsem se zmínil, že bych toto CD chtěl na recenzi, koukalo se na mě divně, rozhodně už nejsem teenager, ale říká se, že každý dospělák má s sobě kus dítěte, teenagera a že si občas vyhraje více, než jakékoliv jiné děcko, třeba i na písečku s bábovičkama a čím je starší, tím je to horší. Pro mě jsou Holki jedna skupina, která mi nevadila a poslechu skladeb v rádiích jsem se nevyhýbal, později vysvětlím proč. Když probíhal křest již zmíněné videokazety, na němž jsem byl, viděl jsem Holki živě, zpívající acapella, a bylo to moc fajn. Domů jsem si odnesl promosingl, který obsahoval hit "Když mě líbáš" a "HolkiMix 2001". Po poslechu jsem si řekl, vždyť je to pohodový pop a skladbu jsem si docela oblíbil. Když jsem si v práci toto CD pouštěl, osazenstvo kanceláře, kde sedím, se mi smálo, když jsem se "chlubil" úlovkem promo singlu, který mám i podepsaný od Radany, Kláry, Katky a Nikoly, díky Holki! Proto když vyšlo "Spolu", řekl jsem si, že jdu do toho. A teď se dostávám k tomu vysvětlení. Peter Fider, autor a producent všeho materiálu, má cit pro chytlavé melodie, ve kterých sleduje aktuální dění europopu, jenž upravuje pro české vody. Nekopíruje tak nic, co už bylo někde vydáno, a nežene Holki do nesmyslných coververzí, kterými je to u nás přesyceno a mnoho interpretů a interpretek si to jimi u mě rozházelo. Takže všechny ty Csákové, Machálkové a další u mě nebodují, a když je slyším v rádiu, ho raději ho vypínám. To je velké plus pro Holki, mají původní materiál, který oslavuje nejenom teenagery.

Další výtky se často týkají textů. Celé album je o lásce, ať už šťastné nebo nešťastné, co je na tom špatného? Každý přeci může být zamilovaný a takových textů i mě napadá spousty. Některé texty by klidně mohly patřit i do nějakého deníčku některé z děvčat skupiny. Nejsou však hloupé nebo naivní. Holki zpívají o reálných věcech souvisejících s láskou, zamilovaností a to je přeci fajn. Než kdyby zpívali o ekologii, násilí nebo podobných věcech. Láska je přeci to nejkrásnější na světe a být zamilovaný je přeci tak krásné!

Když tedy sečtu tyto dva plus body, nemůže vzniknout špatná nahrávka, která chytne nejenom určitý okruh teenagerů, i když je směrována právě jim. Třetí album "Spolu" se mi zdá nejvíce vyrovnané, není rozdíl mezi hitovkama a tzv. zbytkem alba. Nová a prodloužená verze hitu "Když mě líbáš", to jen dokazuje. Každá z deseti novinek má potenciální šanci být hitem, ať už to třeba bude "Jsi senzační" nebo "Se mnou se neztratíš". "Víkend je můj" je velmi povedená věc, kdyby se opatřila anglickým textem, klidně bych si ji dokázal představit na albu Kylie Minogue "Fever". Kytarové samply, chytlavá melodie, špetka taneční muziky ze sladké Francie, je to hitová tutovka. Příjemný letní nádech má "Prázdninová láska", částečně rapovaný text o prázdninovém pomatení citů, mořský příboj se zpěvem ptáčků, pěkně vás to rozhoupá. Na desce jsou i pomalé skladby, i když je jich doopravdy jenom pár. "Pár přání" je první z nich. Vrcholem alba je však ta druhá, jmenuje se "Ve snu se vdávám". Lehká klavírní melodie, smyčce a sólo pro Radanu - zamilované finále alba.

Myslím si, že to Holkám zpívá velmi dobře a časem se určitě dostanou k náročnějšímu repertoáru, než je jen sladký europop. Zatím si však můžete užívat tyto chytlavé zamilované potencionální hity. Radujte se z každé lásky a užívejte si života naplno! Radaně, Katce, Kláře a Nikole přeji úspěch a hodnotím za šťastných sedm bodů!

NÁZORY
  • Nic moc (questina, 29.11.2001 21:25) Reagovat

    Teda Holki, mysleli jsme, že za ty peníze to mohlo být delší.
    Vaše posluchačky


    • Re: Nic moc (Petr Petr, 09.04.2008 22:38) Reagovat

      Souhlasím, typické české ládiládi máme se rádi.

  • Plakát (Antonín Koštrna, 16.12.2001 07:08) Reagovat

    Zdravim skupinu HOLKY.
    Milé holky gratuluji Vám za úspech v českém slavíku a přeji mnoho dalších úspechů do dalších let. Milá Radano tobe přeji vše nejlepší k Tvému svátku, hodně pracovních a samozřejme i osobních úspechů. A chtel bych Te poprosit o zaslání vašeho plakátu i vašimi podpisy na adresu: Antonín Koštrna, Pražská 2806, 407 47 Varnsdorf.
    Děkuji a věřím že v roce 2002 bude jedno z hlavních ocení na Českém slavíku patřit i Vám.Ahoj Váš věrný posluchač a fanda(Radana).

  • Jak se vede (Martin, 17.12.2001 13:48) Reagovat

    Mooooooc se mi libí to vaše nové album spolu.Zatím mám odvás všechny cd,mohl bych zo poslouchat od rana do večera.Jinak jak se máte.Uš několikrát sem si nechal zaslat pisničku STEBOU pro moji holku.
    Tak zatím ahoj a napište.

  • článek (markyy, 02.01.2002 11:44) Reagovat

    tak tenhle članek je super to jsem si zase někdy početla jsem do holke uplná blazniva holka takže děkuju az tento článek.....DJ.markyy

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Tajemství, které mělo zůstat skryto (05.11.2009 05:00)
- Recenze: Neděkujem, nepotřebujem (05.12.2004 12:00)
- Recenze: Slušný standard zachován (19.05.2004 05:00)
- Recenze: Vše jednou svůj konec má aneb holčičí pohádky (02.05.2004 05:00)
- Recenze: Opět mísa plná šlágrů (04.02.2004 05:00)
- Recenze: Roztančená Nikola není Kylie (27.10.2003 05:00)
- Recenze: Nová štafeta jen ve třech? (16.10.2003 05:00)
- Nikola z Holek je šedá (09.08.2003 17:59)
- Recenze: Když se otvírají brány vzpomínek (02.12.2002 05:00)
- Recenze: Jak pejsek a kočička tančili na diskotéce (04.01.2001 05:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia U2 Rush AC/DC Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu