Podívejte se na "The 2nd Law: Unsustainable" Muse

12.08.2012 11:00 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Muse
© facebook interpreta
S očekávaným novým videoklipem a kromě olympijského "Survival" další skladbou z nové desky "The 2nd Law" (vychází 17. září) přichází slavná britská trojice Muse.

Pokud vám minulá deska "The Resistance" přišla příliš megalomanská, novinka v tomto směru zřejmě postoupí ještě o úroveň výš, bohužel to však zatím vypadá, že si Matt Bellamy & spol. ukousli až příliš velké sousto. Jejich dosavadní prezentace nového materiálu připomíná spíš pejskokočičkovský nepovedený dort splácaný ze všeho možného. Což o to, koncept i videoklipové poselství o neudržitelnosti neustálého ekonomického růstu a rostoucích civilizačních nároků lidstva jsou jistě povedené a chvályhodné, nicméně hudební stránka je už značně kontroverzní.

Upozorňovat na album skladbou, kde si ruce podávají dramatické filmové smyčce a v dnešní době bohužel už všudypřítomný dubstep, působí hodně divně, a pokud jde o tento konkrétní případ, pod nabubřelým pozlátkem se skrývá jedno velké nic. Muse bohužel zcela rezignovali na klasický písňový model, ve kterém byli vždy tak silní a originální. Uvidíme, co přinese celá deska a také pražský koncert, který připadá na 22. listopadu do vysočanské O2 areny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY