Party like a G6!

19.07.2012 09:55 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

V úterý večer zavítala z Kalifornie přímo do Prahy electro-popová skupina Far East Movement. Někdo si je může pamatovat z únorového koncertu žánrově příbuzných LMFAO, kterým před samotným vystoupením předskakovali. Dostali se díky tomu Čechům dostatečně do povědomí?

Live: Far East Movement

místo: Roxy, Praha
Support: Ben Cristovao a The Glowsticks feat. DJ Castor
datum: 17. července 2012

Far East Movement, Roxy, Praha 17.7.2012 (fotogalerie)
© Vojtěch Kubec / musicserver.cz
Když jsem se ptal několika přátel, zda půjdou v úterý na Far East Movement, ptali se mě, co jsou vlastně zač, že o nich nikdy neslyšeli. Jiní mi řekli, že od nich znají jen dvě písničky. Jasně, "Like A G6" je natolik provařená pecka, že ji musí znát skutečně každý, kdo je alespoň trochu zasažen mainstreamovou hudbou. Tou druhou je úplně první singl z poslední desky "Dirty Bass", skladba "Live My Life" s hostujícím Justinem Bieberem. A právě díky Bieberovi se stali masově známějšími. Celý koncert se měl nést v duchu posledního vydaného alba.

Úterý není na takovou akci zrovna ideální den. Předem se tedy muselo počítat s menší účastí. Roxy ani z toho důvodu neplánovala žádnou afterparty přímo v klubu a hned po vystoupení zavřela. Začátek byl naplánovaný na osmou hodinu s tím, že v devět začne hrát předskokan. Tím byl Ben Cristovao, společně s kapelou The Glowsticks. Měl jsem podobná očekávání jako Petr Doupal, který byl před měsícem na koncertu Pitbulla, na kterém také předskakoval. Prostě jsem čekal, že dostane nejvíc prostoru, zahraje svoje skladby a nakonec pár spoluprací s The Glowsticks. Před pódiem měl sice dost fanynek, ale celkově byla show slabá. Stejně jako na Pitbullovi i zde zahrál novinku "Sex In The City" a nechyběla ani "Prdel". Na sobě měl stylové tričko k samotnému tracku s nápisem "Mám se skvěle", které si však po chvíli sundal a vhodil mezi fanoušky. Komu se nepoštěstilo, mohl si ho koupit za pětistovku nahoře ve stánku s merchandise.

Far East Movement, Roxy, Praha 17.7.2012 (fotogalerie)
© Vojtěch Kubec / musicserver.cz
Když odehráli svůj set a skončili, muselo se čekat dobrých dvacet minut na samotné Far East Movement. V té době se celkem zmenšil prostor pod pódiem, protože se tam nahrnulo dost lidí. Zpočátku se zdálo, že je v Roxy skutečně málo lidí, ale evidentně všichni čekali, až dohraje předskokan. Navíc jsem viděl okolo sebe celkem dost cizinců. Takže se mi potvrdila domněnka, že Far East Movement nejsou v České republice příliš známí.

V průběhu přípravy koncertu mi udělal DJ radost skladbou "Warp 1.9" od The Bloody Beetroots. Kvalita zvuku se nedala srovnávat s prvním vystoupením, basy byly silnější a hudba hlasitější. Hned nato přišli na stage ti, na které se celou dobu čekalo - na Far East Movement. Otevřeli skladbou "If I Way You (OMG)" z předešlého alba "Free Wired". Show k vystoupení patří a tady byla celkem zábavná. Žádné nudné odehrání písniček a konec. Zazněly starší skladby (například "Girls On The Dance Floor" nebo "So What"), ale také celkem dost skladeb z poslední desky. Samozřejmě nejvíc se pařilo na "Like A G6". Na závěr zazněla pomalá a klidná "Rocketeer". Nechyběl ani přídavek. A co jiného by to mohlo být, než "Live My Life". Sice bez Justina Biebera, ale bylo vidět, jak úplně všichni v sále čekají, až ji uslyší.

Samotný koncert byl povedený, Far East Movement hráli sice jen něco málo přes hodinu, ale i to stačilo. Možná by neškodilo o něco zkrátit Benovu (teda spíš The Glowsticks) předskakující show a dát jim víc prostoru.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY