Listopadový program Lucerna Music Baru obohatí Django Django

04.07.2012 12:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Django Django - Django Django
© facebook interpreta
Django Django jsou britský psychedelický kvartet. Své debutové a stejnojmenné album vydali 30. ledna 2012. Obsahuje singly "Waveforms" a "Default". The Guardian dal albu 5 hvězd z 5 a NME mu udělil osm hvězdiček z deseti. Tuppence Magazine ohodnotil album téměř plným počtem a popisuje ho jako "novou moderní klasiku" a chválí invenční využití afrických zvuků a hudební fúzi. Svůj premiérový koncert v České republice odehrají Django Django 24. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Klub bude otevřen od půl sedmé.

Skupinu tvoří David Maclean (bicí a produkce), Vincent Neff, (zpěv a kytara), Jimmy Dixon, (basová kytara) a Tommy Grace (syntezátorový operátor). Vydávají na labelu Because Music. Čtveřice muzikantů se potkala na umělecké škole v Edinburghu a kapelu založila v roce 2009. Django Django prací na svém debutovém albu strávili čtyři dlouhé roky. Místem jejich tvořivého procesu se stala ložnice bubeníka, producenta a v podstatě šéfa kapely Davida Macleana ve východním Londýně.

Posluchači kvartet poprvé zaznamenali, když se před několika lety postupně přesunul do Londýna. V roce 2009 Django Django vydali singl "Storm"/"Love's Dart" a představili jím svůj dobrodružný, sebejistý a psychedelicky vybroušený art-rock, který vynalézavě kombinuje elektroniku s živým hraním.

V praxi to znamená idylický zvuk ve stylu Beach Boys u první skladby "Hail Bop" a drsnější diddleyovské beatové kytary skladby "Life's A Beach". Pilné refrénování "Firewater" a ospalé kovbojské vzdychání "Silver Rays". "Default" a "Waveforms" jsou albové singly. První je jako povstání v mexické továrně na zbraně, druhá zní jako Gary Glitter. "Rozmanitá, bláznivá a rozkročená muzika - tenhle eklekticismus pro nás představuje jedinou cestu," říká Maclean. "Důležitá je kreativita, experimentování a touha najít nový zvuk."

Vstupenky za 400 Kč (+ poplatky) budou k zakoupení od středy 4. července v sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu za 500 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY