Justin Bieber měl v USA start roku

28.06.2012 18:41 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Celkem 374 tisíc prodaných kusů "Believe" zajistilo nejlepší debutový týden tohoto roku Justinovi Bieberovi. Konkurentům Kennymu Chesneymu, Fioně Apple a Smashing Pumpkins nedal šanci. V singlech opět vedla Carly Rae Jepsen, Maroon 5 byli stříbrní a dařilo se Rihanně, Ellie Goulding a Usherovi.
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
SINGLY - Carly Rae Jepsen si připsala třetí vítězný týden s "Call Me Maybe" se solidním náskokem před nově stříbrnými Maroon 5 s "Payphone", kteří se po osmi týdnech konečně dostali z bronzu, kam tak odsunuli Gotyeho. Katy Perry se přes nezanedbatelné nárůsty ve všech měřítkách ze čtyřky zatím neposunula. Carly se příští týden objeví v žebříčku s novinkou s Owl City "Good Time", Marooni zase odpremiérují celou desku, zatímco druhý singl "One More Night" je nyní novinkou týdne na čtyřicet dvojce.

Hlavní změny se děly v druhé půli první desítky. Rihanna se posunula s "Where Have You Been" na pětku a statistika říká, že všech pět předchozích singlů, které dosáhly Top 5, nakonec bylo i zlatých. A Ellie Goulding na to v posledním týdnu nevídaně šlápla a oproti pomalým posunům z minula předvedla hned rázný skok z dvanáctky na šestku. Skladba "Lights" se do Top 10 dostávala předlouhých 27 týdnů, jedno z nejdelších putování v historii žebříčku. Usher pak dosáhl svého osmnáctého hitu v první desítce se "Scream".

Dalších pět míst obsadili Flo Rida s "Wild Ones" (▼), David Guetta s "Titanium" (▲), The Wanted s "Glad You Came" (▬), Pitbull s "Back In Time" (▬) a Kanye West s "Mercy" (▲). Do žebříčku se dostaly dva album-cuty z Beiberova "Believe", "Beauty And A Beat" s Nicki Minaj na 72. příčce a "Right Here" s Drakem na 95. pozici. Mezi nimi se objevil ještě Meek Mill s "Amen" (86) a Kelly Clarkson s "Dark Side" (93).

    Top 10 - singly:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  3. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  4. Katy Perry - Wide Awake
  5. Rihanna - Where Have You Been
  6. Ellie Goulding - Lights
  7. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  8. Nicki Minaj - Starships
  9. One Direction - What Makes You Beautiful
  10. Usher - Scream

Justin Bieber - Believe
© facebook interpreta
DESKY - Otázka týdne nebyla "kdo?", ale "kolik?". Nakonec je 373 tisíc oproti prvotně předpokládaným 450+ o něco skromnějších, i tak však má "Believe" start roku, a Justin Bieber tím překonal 359 tisíc "MDNA" Madonny. Pro zpěváka to je zároveň nejlepší prodejní týden a už čtvrté kariérní zlato. Pro toto udělal po promotion stránce hodně, jen v posledním týdnu byl k vidění v pořadech na NBC, YouTube, MTV, CBS, BET nebo ABC.

Stříbrný skončil country zpěvák Kenny Chesney s patnáctou řadovkou "Welcome To The Fishbowl". Dva roky stará "Hemingway's Whiskey" sice měla horší prodejní číslo, ale tehdy to stačilo na vítězství. Bronz si odnesla písničkářka Fiona Apple za oceňované comebackové album "The Idler Wheel Is Wiser Than The Driver Of The Screw And Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do". Další popauzový počin je hned za ní, Smashing Pumpkins jsou zpět s devátou řadovkou "Oceania".

Na pětku si polepšil soundtrack z "Rock Of Ages", na šestku spadl posledně zlatý Usher, Adele se s "21" podruhé za celou dobu nevlezla do první pětky, byla sedmá. Našince by mohlo zaujmout dvacáté první místo, na kterém je Glen Hansard se sólovým debutem "Rhythm And Repose".

Příští týden nám "Living Things" Linkin Park i "Overexposed" Maroon 5 odstartují se zhruba dvěma sty tisíci. Více se očekává vítězství Linkinů, které by bylo jejich pátým. Vysoká místa obsadí novinky R. Kellyho a Maybach Music Group.

    Top 10 - alba:
  1.  N Justin Bieber - Believe (374)
  2.  N Kenny Chesney - Welcome To The Fishbowl (193)
  3.  N Fiona Apple - The Idler Wheel... (72)
  4.  N Smashing Pumpkins - Oceania (54)
  5. ▲ Rock Of Ages - Soundtrack (49, +34 %)
  6. Usher - Looking 4 Myself (48, -62 %)
  7. Adele - 21 (47, -24 %)
  8. One Direction - Up All Night (41, +5 %)
  9. ▲ Luke Bryan - Tailgates & Tanlines (28, +4 %)
  10. Rush - Clockwork Angels (27, -74 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY