shop.musicserver.cz

The Flaming Lips se pokoušejí pokořit světový rekord

Vydáno: 27.06.2012 22:25 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
The Flaming Lips
© fayobserver.com
Americká rockově-psychedelická formace The Flaming Lips, která letos vystoupí na Colours Of Ostrava, vydala 26. června nové album "The Flaming Lips And Heady Fwends". A hned den poté, 27. června, se pokusí pokořit světový rekord v počtu odehraných koncertů během čtyřiadvaceti hodin.

Na kompilaci "The Flaming Lips And Heady Fwends" spolupracovala řada spřátelených umělců - například Kesha, Bon Iver, Nick Cave, Erykah Badu, Yoko Ono nebo Chris Martin. Dosud vyšla pouze ve speciální limitované edici na vinylu u příležitosti mezinárodního Record Store Day v dubnu tohoto roku, kdy deset kusů bylo naplněno krví. Nyní ji kapela vydává digitálně i na CD a přidává dosud nevydanou skladbu Tasered And Maced s Aaronem Behrensem z amerického dua Ghostland Observatory.

Výstřední umělci nepřestávají překvapovat ani v roce 2012. Poté, co se loni rozhodli natočit každý měsíc jednu skladbu a během Halloweena nabídli ke stažení čtyřiadvacetihodinový track, který zároveň prodávali v limitované edici na harddisku vloženém v lidské lebce, přicházejí letos s dalším ztřeštěným nápadem. Dnes, 27. června, chtějí pokořit světový rekord z roku 2006 v počtu odehraných koncertů během dvaceti čtyř hodin, který v současné době drží americký rapper Jay-Z. Ten před šesti lety odehrál během jednoho dne koncerty na sedmi různých místech. The Flaming Lips se tedy pokusí rekord překonat a z 27. na 28. června odehrát celkem osm koncertů v osmi různých městech. Jejich čtyřiadvacetihodinová show bude přenášena online během předávání cen O Music Awards, kde je kapela nominována v několika kategoriích.

Festival Colours Of Ostrava proběhne od 12. do 15. července v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program ve své historii. Mezi headlinery patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, Zaz, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony & The Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright, Mogwai, Infected Mushroom, Parov Stelar Band a další. Colours kromě hvězd představí řadu sice "menších", ale přesto unikátních kapel z celého světa, které vám nabídnou neopakovatelné hudební zážitky různých žánrů - z Islandu, Finska, Norska, Dánska, Faerských ostrovů, Konga, Mali, Keni, Jihoafrické republiky, Reunionu, Chile, Mexika, Argentiny, Kuby, Slovenska, USA, Kanady, Velké Británie, Francie, Německa, Libanonu, Polska, Izraele, Austrálie či Estonska. Z českých jsou potvrzeni například Bonus, Bratři Ebenové, Buty, Charlie Straight, Čokovoko, Dan Bárta a Illustratosphere, Fiordmoss, Floex, Iva Bittová & Čikori, Kill The Dandies, Krásné nové stroje, Laura a její tygři, Lenka Dusilová & Baromantika, MIDI LIDI, Michal Pavlíček trio, speciální host Vilém Čok, Michal Prokop a Framus Five, Mňága a Žďorp, Petr Váša, Please The Trees a sbor Elpida, Prince Of Tennis, Skyline a řada dalších.

Festival tak nabídne během čtyř dní na deseti scénách přes sto padesát kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby. Profily všech zahraničních i českých kapel naleznete tady.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, na eshop.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. Současná cena na čtyři dny je 1 890 Kč. Cena jednodenních vstupenek je 1 100 Kč.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ota Petřina - Super-robot/Pečeť (vinylová reedice 2024) 8/10
Recenze: "Super-robot" a "Pečeť" Oty Petřiny zůstávají i po letech nepřehlédnutelnými výboji domácího art rocku Slibnou kariéru vám může zarazit zdánlivá prkotina. Své o tom věděl multitalentovaný Ota Petřina. Minulý režim tak provokovaly jeho výrazné vlasy - a s nimi spojená neústupnost -, až ho jednoho dne na pódia nepustil. Paradoxně... čtěte zde
Vydáno: 31.08.2024 09:38 v sekci Recenze
Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění
Rozhovory: Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění Slovo a práce s textem jsou pro slamerku, písničkářku, kreativní duši a ambasadorku trapnosti Tali největší svobodou a zároveň i každodenní obživou. Nedávno vydala debutové album "Kvalitní umění", už předtím pomáhala Thomovi... čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 34. týden 2024
Domácí rádiový i albový žebříček stagnují, v digitálu udeřil Škwor "Sílou starejch vín" Čtyřiatřicátý týden roku 2024 patří v českých hitparádách k těm, v nichž se toho na předních pozicích mnoho nestalo - takových je ostatně naprostá většina. V rádiích, albech ani singlovém digitálu nedošlo ke změnám v top... čtěte zde
Vydáno: 29.08.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson V hudebních novinkách mají tentokrát poměrně silné zastoupení ženy. Na předních pozicích najdeme Sabrinu Carpenter, Lainey Wilson, Mothicu, Ruthie Foster, Gillian Welch nebo Simone Simons z kapely Epica. Vyvažují to Fontaines D.C., Mike... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 15:00 v sekci Novinky | Nové desky
Priessnitz - Hexe (vinylová reedice 2024) 9/10
Recenze: "Hexe" temných romantiků Priessnitz zní po třiceti letech z vinylu stále skvěle Metal, gotika, shoegaze, kytarovky, elektronika... Devadesátky byly pro normalizací přiškrcenou muziku vytouženým nadechnutím a umožnily rozvoj dodnes připomínaných projektů a desek. Tato dekáda také stále skrývá spoustu obtížně... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michal Prokop připravuje tradiční vánoční koncert ve Foru Karlín, na kterém zazní i písně z připravované desky (30.08.2024 11:44)
- Fotogalerie: Obecní slavnosti v Dolní Lutyni vyvrcholily koncertem ostravské legendy - kapely Buty (26.08.2024 08:42)
- Naživo: Skyline na Občanské plovárně v Praze lákali na novou desku (23.08.2024 08:00)
- Video: Skyline v "Sorry Not Sorry" radí - běžte za tím, co milujete! (20.08.2024 13:47)
- Fotogalerie: Pátý a šestý den třicátého ročníku maďarského festivalu Sziget ve fotografiích (14.08.2024 17:30)
- Naživo: Neodolatelní Editors na Szigetu upozadili Janelle Monáe, Sam Smith i Becky Hill okouzlili svými hlasy (12.08.2024 15:30)
- Recenze: Znovu vydané "Rány" Zuzany Michnové a Michala Pavlíčka dávají rockovou tvář folkové lyrice (06.08.2024 08:40)
- Rozhovory: Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát (27.07.2024 08:00)
- Audio: Snění za dlouhé temné noci. Nick Cave servíruje "Long Dark Night", další ukázku z nové desky (25.07.2024 14:35)
- Folkové prázdniny startují už v sobotu. Přijedou Glen Hansard a - podržte se - Daniel Herskedal (24.07.2024 08:25)

ALBUM TÝDNE 35/2024

Astrid S
Joyride

Letošní prázdniny se nám svými novými deskami rozhodly zpříjemnit hned dvě norské popové zpěvačky, které svými pozitivními písněmi odolávají severské melancholii - Dagny a Astrid S. Druhá jmenovaná vyrazila na mírně vzpomínkovou cestu s albem nazvaným "Joyride".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Vladimír Mišík Justin Bieber 2H+ Ed Sheeran Taylor Swift Madonna Lucie Vondráčková Coldplay Liam Gallagher Queen Mirai Adele Viktor Sheen Dua Lipa Eminem Oasis Billie Eilish Kabát
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe