The Flaming Lips se pokoušejí pokořit světový rekord

27.06.2012 22:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Flaming Lips
© fayobserver.com
Americká rockově-psychedelická formace The Flaming Lips, která letos vystoupí na Colours Of Ostrava, vydala 26. června nové album "The Flaming Lips And Heady Fwends". A hned den poté, 27. června, se pokusí pokořit světový rekord v počtu odehraných koncertů během čtyřiadvaceti hodin.

Na kompilaci "The Flaming Lips And Heady Fwends" spolupracovala řada spřátelených umělců - například Kesha, Bon Iver, Nick Cave, Erykah Badu, Yoko Ono nebo Chris Martin. Dosud vyšla pouze ve speciální limitované edici na vinylu u příležitosti mezinárodního Record Store Day v dubnu tohoto roku, kdy deset kusů bylo naplněno krví. Nyní ji kapela vydává digitálně i na CD a přidává dosud nevydanou skladbu Tasered And Maced s Aaronem Behrensem z amerického dua Ghostland Observatory.

Výstřední umělci nepřestávají překvapovat ani v roce 2012. Poté, co se loni rozhodli natočit každý měsíc jednu skladbu a během Halloweena nabídli ke stažení čtyřiadvacetihodinový track, který zároveň prodávali v limitované edici na harddisku vloženém v lidské lebce, přicházejí letos s dalším ztřeštěným nápadem. Dnes, 27. června, chtějí pokořit světový rekord z roku 2006 v počtu odehraných koncertů během dvaceti čtyř hodin, který v současné době drží americký rapper Jay-Z. Ten před šesti lety odehrál během jednoho dne koncerty na sedmi různých místech. The Flaming Lips se tedy pokusí rekord překonat a z 27. na 28. června odehrát celkem osm koncertů v osmi různých městech. Jejich čtyřiadvacetihodinová show bude přenášena online během předávání cen O Music Awards, kde je kapela nominována v několika kategoriích.

Festival Colours Of Ostrava proběhne od 12. do 15. července v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program ve své historii. Mezi headlinery patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, Zaz, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony & The Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright, Mogwai, Infected Mushroom, Parov Stelar Band a další. Colours kromě hvězd představí řadu sice "menších", ale přesto unikátních kapel z celého světa, které vám nabídnou neopakovatelné hudební zážitky různých žánrů - z Islandu, Finska, Norska, Dánska, Faerských ostrovů, Konga, Mali, Keni, Jihoafrické republiky, Reunionu, Chile, Mexika, Argentiny, Kuby, Slovenska, USA, Kanady, Velké Británie, Francie, Německa, Libanonu, Polska, Izraele, Austrálie či Estonska. Z českých jsou potvrzeni například Bonus, Bratři Ebenové, Buty, Charlie Straight, Čokovoko, Dan Bárta a Illustratosphere, Fiordmoss, Floex, Iva Bittová & Čikori, Kill The Dandies, Krásné nové stroje, Laura a její tygři, Lenka Dusilová & Baromantika, MIDI LIDI, Michal Pavlíček trio, speciální host Vilém Čok, Michal Prokop a Framus Five, Mňága a Žďorp, Petr Váša, Please The Trees a sbor Elpida, Prince Of Tennis, Skyline a řada dalších.

Festival tak nabídne během čtyř dní na deseti scénách přes sto padesát kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby. Profily všech zahraničních i českých kapel naleznete tady.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, na eshop.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. Současná cena na čtyři dny je 1 890 Kč. Cena jednodenních vstupenek je 1 100 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY