Justin Bieber a Maroon 5 jsou v Británii konečně na prvních místech

25.06.2012 16:26 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Novinky v top desítce albové britské hitparády nijak nepřekvapily, první dvě místa patří studiovkám Justina Biebera a Cheryl Cole. Bieber se svou "Believe" vůbec poprvé obsadil ostrovní první pozici, uvidíme ale, jestli se na ní udrží - tento týden totiž vycházejí třeba noví Linkin Park nebo Maroon 5.
Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
© facebook interpreta
Aktuální nejprodávanější singlová desítka se od předchozího týdne příliš neliší. Pouze Gary Barlow se svým "Sing" spadl ze třetího místa na jedenáctku, ze sedmičky se o devět pozic sesunul singl "The Power" od DJe Freshe.

Na prvním místě vystřídala singl zpěvačky Cheryl Cole kapela Maroon 5 se skladbou "Payphone". Kupodivu je to vůbec poprvé, kdy to v Británii nějaký jejich singl dotáhl na jedničku. Dokonce ani předchozí hit "Moves Like Jagger", který měl ve světě obrovský úspěch a kapela za něj získala celkem pětadvacet platinových ocenění, Britové na první pozici nevytáhli. Cover jejich nové skladby od Precision Tunes se sice v britské hitparádě objevil už minulý týden, původní verze, která už pár měsíců běhá v rádiích, debutuje v Británii až teď.

Druhou novinkou je skladba "Black Heart" od britského dívčího tria Stooshe. Po "Love Me" je to druhý singl, jímž holky uvádějí svoji první eponymní studiovku, která by měla vyjít začátkem září.

    Top 10 - singly:
  1. N Maroon 5 - Payphone (feat. Wiz Khalifa)
  2. Cheryl - Call My Name
  3. Flo Rida - Whistle
  4. N Stooshe - Black Heart
  5. Coldplay & Rihanna - Princess Of China
  6. Rudimental - Feel The Love (feat. John Newman)
  7. fun. - We Are Young (feat. Janelle Monae)
  8. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  9. Usher - Scream
  10. Paloma Faith - Picking Up The Pieces

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Justin Bieber - Believe
© facebook interpreta
Zatímco v rodné Americe je první místo pro nové řadovky Justina Biebera vždycky rezervováno, britskou albovou jedničku zpěvák ukořistil letos poprvé. Jeho z velké části autorská novinka "Believe" už stihla získat i brazilskou platinu za čtyřicet tisíc prodaných kopií.

Prognóza Kuby Malara z minulého týdne byla správná, nové CD Cheryl Cole začali britští fanoušci skupovat ostošest, díky tomu povedená deska "A Million Lights" debutuje na druhé příčce. Osmadvacetiletá Cheryl se obklopila muzikantsky zručnými producenty, a tak se v nepřehledném bookletu dočtete například jméno Calvina Harrise, Jima Beanze, Taio Cruze anebo will.i.ama, s nímž si dokonce střihla duet s hitovým potenciálem "Craziest Things".

    Top 10 - alba:
  1. N Justin Bieber - Believe
  2. N Cheryl Cole - A Million Lights
  3. Paloma Faith - Fall To Grace
  4. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  5. Amy MacDonald - Life In A Beautiful Light
  6. Gary Barlow & The Commonwealth Band - Sing
  7. Ed Sheeran - +
  8. Usher - Looking 4 Myself
  9. Coldplay - Mylo Xyloto
  10. Bee Gees - Number Ones

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY