Usher má v USA další zlato

21.06.2012 18:59 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Tentokrát však hláška "Usher, baby!" nebyla příliš slyšet, novinka "Looking 4 Myself" zvítězila s velmi malým prodejem. I tak to stačilo na poražení novinek Rush, Joshe Turnera a Eda Sheerana. Singly nadále vede Carly Rae Jepsen, polepšila si Katy Perry, nejvyšší novinku má opět Justin Bieber.
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
SINGLY - Letošní rok je opravdu zvláštní. Singlovou hitparádu konstantně dominují nováčci: fun., Gotye a nyní Carly Rae Jepsen, která s "Call Me Maybe" vede podruhé. V downloadech (292, -1 %) a streamech (967, -11 %) je první, v rádiích druhá s 126 miliony, v konkurenci největší osmiprocentní nárůst znamenal i ocenění Airplay Gainer. Gotye na dvojce si sice polepšil v rádiích, jinde ale nadále ztrácí, Maroon 5 jsou stále seklí na trojce.

A příště to asi bude jinak, Katy Perry totiž s "Wide Awake" vyskočila už na čtyřku s výraznými nárůsty ve všech směrech. Nový klip zaručí ještě další zlepšení, nejspíše už na to pódium. Další skladby kvůli Katy spadly o místo níže, Flo Rida o dvě místa mezi Rihannu a Justina Biebera. Ten má opět nejvyšší novinku, "As Long As You Love Me" s Big Seanem na dvacet jedničce týden před vydáním desky.

V druhé desítce je tentokrát pořadí Usher-Ellie Goulding-The Wanted-Pitbull-David Guetta. "Glad You Came" a "Back In Time" si tedy pohoršilo, "Titanium" polepšilo. Na devatenáctce už je "Mercy" Kanyeho Westa a GOOD Music. Další debuty byly až vzadu, Cher Lloyd má "Want U Back" na 75. příčce, okolo devadesátky jsou Blake Shelton s "Over", Matchbox Twenty s "She's So Mean" a Lee Brice s "Hard To Love". Největšího skok zaznamenal Usher s "Lemme See" (80=>61) a Rita Ora s "How We Do (Party)" (85=>68), která nyní absolvuje v USA promo aktivity.

Jinak už nám opět běží letní žebříček "Songs Of The Summer", počítající výkony singlů pouze z června až srpna. Prozatím ho vede Carly Rae Jepsen.

    Top 10 - singly:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  3. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. Katy Perry - Wide Awake
  5. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  6. One Direction - What Makes You Beautiful
  7. Nicki Minaj - Starships
  8. Rihanna - Where Have You Been
  9. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  10. Justin Bieber - Boyfriend

Usher - Looking 4 Myself
© facebook interpreta
DESKY - Sedmá deska, čtvrtá v řadě zlatá. Ale podívejte se na čísla prvního týdne prodeje: "Confessions" 1096 tisíc, "Here I Stand" 433, "Raymond v. Raymond" 329, nová "Looking 4 Myself" pouhých 128 tisíc. Samozřejmě příčin je mnoho, a i kdyby deska měla před vydáním tak úspěšné singly jako "Yeah!" nebo "Love in This Club", doba je taková, že prodeje se snižují. I tak je to ale na tak velké jméno, jakým Usher je, prostě málo. Vždycky rád dávám můj oblíbený příměr: nezávislý rapper Mac Miller prodal za týden 145 tisíc kusů debutu "Blue Slide Park". Můžu si donekonečna lámat hlavu, jak se tohle stane.

Na stříbru se umístili staří kanadští rockeři Rush s dvacátou řadovkou "Clockwork Angels", vyrovnali tak jejich nejlepší americké umístění za čtyřicetiletou kariéru. Adele skončila bronzová, čtvrtý byl country zpěvák Josh Turner s pátým albem "Punching Bag". Pátý debutoval Ed Sheeran s v Evropě už velmi úspěšným "+". Do první desítky se v druhém týdnu dostal soundtrack z "Rock Of Ages" a uzavírá ji rapper Waka Flocka Flame s druhou deskou "Triple F Life: Fans, Friends & Family".

Příští týden uvidíme největší start roku, "Believe" Justina Biebera nejspíše překoná 400 tisíc kusů ("MDNA" 359), v první desítce budou ještě Kenny Chesney, Fiona Apple a Smashing Pumpkins.

    Top 10 - alba:
  1.  N Usher - Looking 4 Myself (128)
  2.  N Rush - Clockwork Angels (103)
  3. Adele - 21 (63, -16 %)
  4.  N Josh Turner - Punching Bag (45)
  5.  N Ed Sheeran - + (42)
  6. One Direction - Up All Night (39, -1 %)
  7. Neil Young + Crazy Horse - Americana (37, -15 %)
  8. Alan Jackson - Thirty Miles West (37, -50 %)
  9. ▲ Rock Of Ages - Soundtrack (36, +101 %)
  10.  N Waka Flocka Flame - Triple F Life: Fans, Friends & Family (33)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY