Na soundtracku "Poslední z Aporveru" se potkali Zrní a Markéta Irglová

22.06.2012 13:40 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Markéta Irglová
© facebook interpreta
Do kin míří nový snímek "Poslední z Aporveru" a doprovodí ho stejnojmenný soundtrack, ve kterém si své místo našla také Markéta Irglová a kapela Zrní. Společně se podíleli na pilotním singlu, který se v září objeví v exkluzivní nabídce digitálního servisu SUPRAPHONline.

"Zrní se již v minulosti domluvili s Markétou Irglovou na možné spolupráci. Když jsme je oslovili s prosbou o vytvoření jedné písně do připravovaného filmu, nabídli nám kluci možný duet s Markétou. To se nám velmi hodilo do konceptu, neboť Markéta už pro film 'Poslední z Aporveru' nahrála na začátku roku sólovou písničku. Navíc se ve snímku objevují tři silné ženské charaktery a ke každé z postav jsme se snažili najít vhodného interpreta. Tak například Markéta reprezentuje dívku Maysu, Lenka Dusilová v aranžmá Tomáše Dvořáka (Floexe) maminku hlavního hrdiny Lili a Monika Načeva ve spolupráci s Ondřejem Brouskem, hudebním skladatelem filmu, budou zvýrazňovat scénu posledního setkání Garmora a jeho ženy," upřesňuje Alexandra Macháčová z Actor's Runway Agency, která zajišťuje dramaturgii a produkci. V těchto dnech totiž probíhá nahrávání soundtracku v hudebním studiu České televize.

Duet kapely Zrní a Markéty Irglové vznikne nejen ve dvou jazycích, ale i ve dvou odlišných aranžích. Jednou v doprovodu smyčcového kvarteta, podruhé v elektronickém provedení. "Která z verzí bude v září vypuštěná jako první singl, není ještě rozhodnuto. Možná si necháme poradit od posluchačů, třeba formou hlasování na facebookové stránce filmu," přemýšlí nahlas nad otázkou Macháčová.

Fantastický snímek "Poslední z Aporveru" má skutečně hvězdné obsazení. Na střihu filmu spolupracuje Terry Rawlings, jeden z nejuznávanějších střihačů filmové historie, který spolupracoval například s Ridleym Scottem na "Vetřelci" nebo "Blade Runnerovi". V postavách obyvatel planety jménem Aporver uvidíme Maysu Tarpovou (celovečerní film "Odsouzeni zemřít"), Tami Stronach (císařovna z filmu "Nekonečný příběh"), Filipa Cíla, Davida Vobořila, Janu Pidrmanovou, Petra Formana, Tomáše Kluse a v jedné z posledních rolí Bořivoje Navrátila. Více o tvůrcích filmu a obsazení naleznete na stránkách o filmu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY