Podívejte se na "No Church In The Wild" Jay-Zho a Kanye Westa

30.05.2012 10:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Jay-Z + Kanye West - No Church In The Wild klip
© facebook interpreta
Platinová deska "Watch The Throne" brzy oslaví rok od vydání, Jay-Z a Kanye West však s tímto společným projektem ještě rozhodně neskončili. V současné době koncertují s deskou v Evropě a vydali již sedmý singl "No Church In The Wild". Pouze dva předchozí singly, úspěšné "Otis" (navíc oceněné Grammy) a "Niggas In Paris", dostaly videopodobu, přičemž u druhého jmenovaného se nedá hovořit o hudebním videoklipu, jako spíše o vylepšeném záznamu z vystoupení. "No Church In The Wild" je tak teprve druhým regulérním klipem.

A Kanye West se rozhodl pojmout vizuální ztvárnění monumentálně, ačkoliv je pravděpodobné, že atmosférický pomalý singl s vokály Franka Oceana v žebříčcích neuspěje a vložené nemalé finance se nemůžou vrátit. Pocit z toho, že nechal natočit něco krásného, silného a efektního je však u správného umělce větším měřítkem než nějaká návratnost, a proto si nemohl vybrat lepšího režiséra než francouzského Romaina Gavrase, jehož "Bad Girls" pro M.I.A. jsem vyhlásil dosavadním klipem roku.

"No Church In The Wild" natočil v Praze, což po "Diamonds From Sierra Leone" a filmu "Runaway" navyšuje Kanyeho českou sbírku na počet tří kousků. I tentokrát však Praha není jmenována, naopak hraje nejspíše řecké město, soudě dle označení pořádkové policie, která v klipu čelí velmi agresivním demonstrantům.

Během pěti minut se dočkáte spíše obrazů protestů, vzdoru a agrese než nějakého příběhu, ve zpomaleném čase uvidíte násilné výpady výtržníků, obušky útočící policisty, vrhání molotovů, akci na koni, cvičené psy, zapálená i převrácená auta a dokonce i slona. To vše při efektu kouře, laserů nebo ohňostrojů a s Rudolfinem nebo Národním divadlem v pozadí. Na Jay-Zho a Kanye Westa byste však čekali marně, v klipu se neobjeví. A přestože zůstává "Bad Girls" nepřekonané, bude se o "No Church In The Wild" ještě hodně mluvit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY