Keane v Británii zase získali prvenství

15.05.2012 16:43 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Britští popaři Keane svoje desky v domácí hitparádě zatím vždycky vystřelili na první pozici a nejinak je tomu i s jejich čtvrtou studiovou nahrávkou "Strangeland". Singlům dominuje Rita Ora a její nový počin "R.I.P", původně napsaný pro Rihannu.
Rita Ora - R.I.P. (feat. Tinie Tempah)
© facebook interpreta
Rita Ora si zlaté medaile v Británii užívá. Před třemi měsíci jí tamní fanoušci jednu navlékli za skladbu "Hot Right Now", v níž se blýskla jako host po boku DJe Freshe. Nyní se jí na hrudi třpytí už druhá za singl "R.I.P" s featuringem Tinie Tempaha. Autorem písně je kanadský rapper Drake, který ji původně zamýšlel umístit na Rihanninu pátou studiovku "Loud", zpěvačka skladbu ale odmítla, a tak ji Drake udal u Rity.

Ještě jednu novinku najdeme v nejprodávanější singlové desítce, je jí společná věc Far East Movement a Justina Biebera (proč se vždycky směju, když se o něm mluví?) "Live My Life". Bieber má aktuálně v britském žebříčku ještě jednu novou skladbu "Turn To You", kterou zveřejnil na svém Twitteru symbolicky ke Dni matek. Zpěvák také uvedl, že výtěžek z písničky půjde na pomoc svobodným matkám.

Na devětadvacítce je nový singl DJe Matrixe & Futurebound "All I Know", poslední nový track je Labrinthův "Express Yourself", čtvrtý oficiální singl z jeho debutového alba "Electronic Earth". Ve videoklipu k písni si třiadvacetiletý zpěvák hraje na Barta Simpsona a celé video je zasazeno do kulis z populárního animovaného sitcomu.

    Top 10 - singly:
  1. N Rita Ora - R.I.P (feat. Tinie Tempah)
  2. Tulisa - Young
  3. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  4. Alex Clare - Too Close
  5. fun. - We Are Young (feat. Janelle Monae)
  6. Train - Drive By
  7. N Far East Movement - Live My Life (feat. Justin Bieber)
  8. Rihanna - Where Have You Been?
  9. Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)
  10. Jessie J - Laserlight (feat. David Guetta)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Keane - Strangeland
© facebook interpreta
Do první desítky albového žebříčku v Británii se dostaly hned tři novinky. Mezi nimi vede nová deska Keane "Strangeland", která vešla do hitparády rovnou na jedničku. Tohle prvenství se dalo očekávat, studiovky této čtveřice se v domovské Británii vždycky dostaly na první pozici, takže bych se spíš divila, kdyby se umístili níž. Producentem alba je Dan Grech-Marguerat, který dělal třeba s Hurts, The Kooks nebo Scissor Sisters.

Třetí místo obsadil Richard Hawley se svou sedmou řadovou nahrávkou "Standing At The Sky's Edge", o níž sám prohlásil, že je "kosmická". "Byl jsem se projít po lesích a kopcích v mém rodném městě Sheffield. Právě tady se vzala inspirace pro většinu písní. Začal jsem se totiž zajímat o astronomii, proto je nové album takové kosmické," řekl zpěvák.

The Cribs si oproti polovině týdne, kdy drželi v Británii pátou pozici, o něco pohoršili, do Top Ten se ale ještě vešli. Jejich "In The Belly Of The Brazen Bull" debutuje na devítce. Za zmínku stojí i novinka B.o.Bho "Strange Clouds". Zatímco v Americe s ní rapper zabodoval na pátém místě, Britové ho dostali jen na třicítku.

    Top 10 - alba:
  1. N Keane - Strangeland
  2. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  3. N Richard Hawley - Standing At The Sky's Edge
  4. Adele - 21 up
  5. Lana Del Rey - Born To Die .
  6. Rebecca Ferguson - Heaven
  7. Olly Murs - In Case You Didn't Know .
  8. Gotye - Making Mirrors
  9. N The Cribs - In The Belly Of The Brazen Bull
  10. Jack White - Blunderbuss

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY