shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska, 5. semifinále, 6.5.2012

RytmusTým a VojtekTým vracejí úder

Vydáno: 07.05.2012 01:16 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Po minulém kole, kdy se v Hlase Česko Slovenska vytáhly týmy Dary Rolins a Michala Davida, se v podobně dobrém světle ukázaly i ty pod vedením Josefa Vojtka a Rytmuse. Ačkoli ne všechno se vyvedlo stoprocentně, v zásadě lze říct, že i tento večer patřil mezi ty povedené. Koneckonců přečtěte si náš komentář.

Live: Hlas Česko Slovenska

kolo: 5. semifinále - Tým Josefa Vojtka a Tým Rytmuse
datum: 6. května 2012
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Začátek přímého přenosu byl hodně nadupaný. O rozjezd se postaral Rytmusův tým s "Proud Mary" Tiny Turner a jejich podání se zařadilo do těch opravdu hodně povedených týmových věcí. Rytmus si tentokrát svůj kvartet excelentně sezpíval a sladil a výborně poskládal i jednotlivé hlasy.

První opravdu soutěžní vystoupení si opět střihla Markéta Poulíčková a její "Beat It" byl vůbec nejlepší Michael Jackson, který u nás v podobných soutěžích zazněl a to už je co říct. Písnička byla nejen perfektně zazpívaná, ale měla přesně ten potřebný feeling a drive. Tentokrát byla i energie a pohyb naprosto adekvátní k songu a nějak nerozumím Daře, respektive její kritice.

Juraj Zaujec, který byl mimochodem fakt výborný v "Proud Mary", už ale sólově tolik nezářil. Především začátek Santanovy "Smooth" byl nejen děsně nízko položený, ale především nudný. Chyběla tomu šťáva a silně připomínal jeho první vystoupení "Držím ti miesto". Dál už to bylo o něco lepší, ale spíše to přisuzuji oné latinské horkosti písničky samotné než přímo Jurajovi. Hra na kytaru nebyla špatná, nicméně, jak je člověk zvyklý na tu dokonalou Santanovu, tak to místy neznělo zcela ok.

Tým Pepy Vojtka si tentokrát zvolil za společný song "We Will Rock You" Queen a mohlo to být taky celkem slušné vystoupení, kdyby neměli ve svých řadách Barboru Švidraňovou, která celou písničku totálně zkazila. Přímou a vcelku jednoduchou písničku naprosto zbytečně komplikovala jakýmisi herecko-pěveckými fujtajbly. Brrr.

Kristýna Daňhelová mi naštěstí náladu do velké míry spravila a to moc "Most přes minulost" Lucie Bílé nemusím. Možná to bude znít někomu zvláštně, ale to, co někteří porotci kritizovali, a sice že byla příliš jemná, mně se naopak hodně líbilo. A vedle toho i to, jak křišťálově čistě a v pohodě to zazpívala. Mimochodem, její barva hlasu mi tentokrát připomněla mladou Ivetu Bartošovou, což, prosím, neberte jako něco hanlivého.

Obávám se, že Daniel Mrózek si s "Dani California" Red Hot Chili Peppers ukousl daleko větší sousto, než mohl strávit. Jednak překombinoval zpěv dohromady s pohybem, takže měl problém písničku vůbec udýchat a místy i uzpívat, jednak jsem si při jeho zpívání uvědomil, jak hodně dělá signifikantní hlas Anthonyho Kiedise písničky RHCP. Netvrdím, že to byla nějaká katastrofa, ale bylo tam pár věcí, které Danielovi výrazně chyběly.

Velmi zvláštní duet předvedli Anna Veselovská s Peterem Cmoríkem. "Wild Horses" od Rolling Stones si hodně upravili a na to, že zpívali vlastně jinou písničku, to nebylo tak špatné. Bylo to zkrátka jiné a pro někoho možná nezvyklé. Ovšem zcela košer nebylo, že Anna lovila text z ruky. Dva texty by snad mohla zvládnout.

Velmi relativní hodnocení lze psát v případě Kristýny Zakuciové, která pro tento večer zvolila hit Patti Smith "Because The Night". Vzhledem k tomu, jakým způsobem mluvila, či spíše skřehotala po vystoupení, to zazpívala naprosto fantasticky. Slušně písničku vygradovala a měla i atmosféru. Přesto prostě nemoc byla znát, a taková bomba jako minule to pochopitelně nebyla. To se týká i při porovnání s ostatními.

Zvláštní volbu společné písničky předvedli Markéta Poulíčková a Janek Ledecký. Ani jeden a především Janek Ledecký není vysloveně rocker a přesto sáhli po beatlesovské klasice "Come Together". Ačkoli osobně ocením o něco syrovější a přímější úpravy a podaní téhle písničky, tak se mi to ve výsledku líbilo.

Nikoleta Spalasová je takovou jistotou v soutěži a může se klidně vzít i "Show Must Go On" od Queen, respektive písničku, kterou zpíval Freddie Mercury. Její vystoupení bylo výborné s jedním drobným ale. Je to paradox, ale v téhle písničce byla její přednost spíš její nevýhodou. Jak Nikoleta všechno v pohodě vyzpívá, tak nemá potřebu si někde zatlačit na pilu nebo dokonce si zařvat. A kvůli tomu tam velmi chyběla jakákoli gradace, což byla velká škoda.

Nemůžu skrývat, že Barbora Švidraňová mi nesedí už nějaký čas. Mám u ní pocit, že pořád něco hraje: od úsměvů na porotce přes písničky až po medailonky. Ačkoli by mělo jít o hlas, tak v jejím případě je tato její vlastnost natolik dominantní, že vše ostatní jde vlastně úplně mimo. A platí to i v případě "Chlapa z križa" Szidi Tobias, i když možná o trošku méně než v případě minulých kol. Technicky to bylo nejspíš výborně zvládnuté, nicméně tu duši a srdce jsem v tom na rozdíl od poroty necítil.

Co se týče Anny Veselovské, je velmi těžké něco psát. Ona je prostě neskutečný úkaz, u kterého nevíte, jestli máte chválit, nebo kritizovat. Platí to i o její verzi "With Or Without You" U2. Ono její verze má u ní daleko hlubší smysl než u kohokoli jiného. Vcelku jednoduše si předělá písničku tak, jak ji sama cítí, a včetně nejrůznějších chybek a drobných intonačních problémů přesto zanechává hluboký zážitek. Až za pár let dospěje, bude z ní fantastická muzikantka. Nicméně jedno by ji mohl Rytmus, místo ochraňování před ostatními porotci, naučit už nyní - hned od začátku songu by měla artikulovat, protože to její huhlání na začátku písniček je otřesné.

V týmu Pepy Vojtka je tento týden jasno. Nejlepší byla Markéta Poulíčková. O sestupujícím by se mělo naopak rozhodnout mezi Danielem Mrózkem a Barborou Švidraňovou, přičemž poslední jmenovaná by se měla bát o trošku víc. I z toho důvodu, že pro Čechy si vybrala poměrně neznámou věc. U Rytmuse to už tak jednoznačné není. Do rozstřelu půjde nejspíš Juraj Zaujec, ovšem, jak by se mělo rozdělit zbývající trio slečen, nejsem ani já sám rozhodnutý. Přímý postup by ale neměl uniknout Nikoletě Spalasové, která byla u Rytmuse i přes určité výhrady nejlepší. Do jaké míry mám pravdu a do jaké míry se mýlím, se dozvíme jako obvykle dnes večer.

  • Uf (Don Quijotte, 07.05.2012 01:34) Reagovat

    Nic proti Aničce Veselovské, ale vy, pane autore, opravdu neslyšíte, že ta slečna má problémy s angličtinou, měla problémy s češtinou ( = má špatný sluch, neboť každý muzikant s dobrým hudebním sluchem MUSÍ BÝT SCHOPNÝ napodobit cizí přízvuk) a její projev je čím dál nudnější? Je beze sporu šikovná, ale neslyšíte, že od svého vystoupení v Blind Auditions nepředvedla nic víc? Že pořád vaří z vody? Že zpívá neskutečně afektovaně a s pózou? Některým vytýkáte afekt a u jiných tomu říkáte "úkaz"? Musím se smát. A tady to není o nějaké výměně názorů, to je prostě technický fakt techniky zpěvu.

    • Re: Uf (De la Rancha, 07.05.2012 03:28) Reagovat

      Ano, je tam afekt a neumí moc dělat přízvuky ani hrát emoce. Nicméně je v tom tak konzistentní, že to vypadá na její autentický projev spíše než na pózu. Typově v tom připomíná Anetu Langerovou. Což je opravdu úkaz v tom víru nechutně profesionálních karaokářů a budoucích hereckých kandidátů do muzikálů Michala Davida.

      • Re: Uf (Don Quijotte, 08.05.2012 14:45) Reagovat

        Aby byl někdo přirozený, musí taky přirozeně zpívat. A pokud to nevíte (podle všeho ne), to se mimo jiné pozná tak, že člověk "v základu" zpívá podobně, jak mluví (neplatí pro klasický zpěv). Což Anička nedělá. Tečka.

      • Re: Uf (MS, 08.05.2012 15:25) Reagovat

        De la Rancha má svatou pravdu!

    • Re: Uf (bai, 08.05.2012 20:46) Reagovat

      souhlas

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kill the Dandies! - Weird In A Weird Way 7/10
Recenze: Kill the Dandies! se na "Weird In A Weird Way" vznášejí na psychedelických vlnách Kill the Dandies! ušli dlouhou cestu od garážového rocku až ke svébytné psychedelii. S tou ostatně koketovali mnohem dříve, než vyrostla nová generace mladších kapel, které jsou v tomhle žánru - a retro přístupu - až po uši.... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 10:00 v sekci Recenze
Open'er festival, Den čtvrtý, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 6.7.2024
Naživo: Závěr Open'er festivalu měli na starosti Hozier, Skrillex a Charli XCX Ani ve svém čtvrtém a posledním dni polský monstrfestival Open'er nepolevoval a více než 130 tisíc fanoušků zahrnul muzikou pestrého spektra. Na čtyřech pódiích se vedle hvězd tamní scény předvedly další velké taháky... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 19:00 v sekci Naživo
Wolfmother, Lucerna Music Bar, Praha, 24.7.2024
Naživo: Wolfmother už hrají jen z podstaty. Sice stále skvěle, v Praze ale ukázali, že jako celek stagnují Horko, pot a řízná muzika. Tak vypadal koncert australské skupiny Wolfmother, která se do České republiky vrátila poprvé od roku 2016. Tehdy u nás propagovala album "Victorious", s nímž chytila pomyslný druhý dech. Nyní má na kontě... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 12:00 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád - 29. týden 2024
Eminem si podrobil český albový žebříček, Benson Boone ovládl rádia Půl roku po masivním úspěchu (nejen) u českých posluchačů se Benson Boone s hitem "Beautiful Things" probojoval na nejvyšší pozici i v tuzemském rádiovém žebříčku. Albové pořadí opanoval Eminem, který s novinkou "The Death Of... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 29/2024 - od Deep Purple přes Childish Gambina po Glass Animals
Nové desky 29/2024 - od Deep Purple přes Childish Gambina po Glass Animals Minulý týden své novinky představili matadoři Deep Purple, indierockoví Glass Animals, Angličanka Griff, alternativci Highly Suspect, jazzman Al Di Meola, punkeři Soft Play, hiphopoví Denzel Curry a Blxst, poslední desku Childish Gambino,... čtěte zde
Vydáno: 24.07.2024 19:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rytmus usedne na svůj trůn v O2 areně. Prozrazuje první hosty (14.06.2024 20:44)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Publicistika: Český rap v roce 2021 (28.02.2022 17:45)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Na okraj: Jak můžete pomoci muzikantům v časech covidu? Streamujte (10.11.2020 16:24)
- Video: Pepa Vojtek ON AIR: Můj první honorář byly sušenky Dukla (08.10.2020 10:09)
- Rozhovory: Rytmus - Rap je jako závod (27.09.2020 09:00)
- Do kin míří dokument "Tempos" - otevřená výpověď Rytmuse o budování česko-slovenské hiphopové scény (15.08.2020 13:23)
- Recenze: Paulie Garand a DJ Wich utopili na desce "Mezi prsty" svůj potenciál (24.05.2020 12:00)

ALBUM TÝDNE 30/2024

The Warning
Keep Me Fed

Sesterské trio The Warning je v našich končinách stále ještě poměrně neznámé. Přesto u nás kapela stihla nedávno odehrát své první vystoupení, což ocenili především milovníci kvalitní rockové hudby. A nedlouho po dubnové zastávce v pražském MeetFactory představila své čtvrté album "Keep Me Fed".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 26.07.
Jazz ve městě (Zámek, Frýdek-Místek)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Joefov, Jaroměř)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Adele Sam Smith Taylor Swift Lenny Kravitz Mirai Queen Dua Lipa mp3.com Kabát Madonna 2H+ Lucie Vondráčková Katy Perry Benson Boone Miley Cyrus Eminem
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe