shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska, 4. semifinále, 29.4.2012

Nejsilnější kolo v Hlasu? Dost možná!

Vydáno: 30.04.2012 02:15 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Když před dvěma týdny svěřenci Michala Davida a Dary Rolins zpívali poprvé, bylo to jako na houpačce. Výborné výkony střídaly naopak velmi nepovedené. Jejich druhá vystoupení byla zcela o něčem jiném a vysloveně špatný výkon byste hledali jen stěží. Koneckonců přečtěte si naše krátké postřehy.

Live: Hlas Česko Slovenska

kolo: 4. semifinále - Tým Dary Rolins a Tým Michala Davida
datum: 29. dubna 2012
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Jak už se stává zvykem, nedělní pořad otevírá nesoutěžní duet. Tentokrát se v něm potkali Brunno Oravec s Michalem Davidem a zazpívali "Don't Let The Sun Go Down On Me" Eltona Johna a George Michaela. Jejich společné vystoupení předznamenalo poměrně kvalitní večer a oba se ukázali jako dobří zpěváci. Mohli si akorát odpustit ono vzájemné představování. Přece jen je něco jiného, když na koncertě vítáte "nečekaného" hosta, u předem ohlášeného duetu je to až trapné.

Soutěžní část spustila Simona Hégerová se "Sk8er Boy" Avril Lavigne. Oproti minulé "We Found Love" to byl daleko lepší výběr a vzhledem k tomu, že Avril zpívat naživo neumí, zazpívala ji vlastně líp než originál. Jediné, co tato písnička vyžaduje navíc, je určitá klackovitost, kterou Simona ale se svým naturelem dodat nemohla. Spíše ji mírně odlehčila.

Prvním z Davidova týmu byl David Weingärtner, který si tentokrát zazpíval "Feel" Robbieho Williamse. Taková bomba jako "Personal Jesus" to sice nebyla, ale to je tak jediná "negativní věc", která se dá "vytknout". Odzpívaná byla naprosto výborně a je jasné, že pokud si Michal David nebude cpát dopředu Ivannu Bagovou, tak je jednoznačnou jedničkou v jeho týmu.

Ani tentokrát mě vystoupení Dominiky Šuľakové až tolik nenadchlo, ačkoli je mi jasné, že "I Kissed A Girl" Katy Perry je ve veškerých ohledech velmi náročná záležitost, kterou sama Katy zazpívá dobře, respektive naprosto skvěle pouze v unplugged verzi. Přesto podstata téhle hitovky je vedle chytlavé melodie založená především na určitém lišáctví, dětinské radosti a poťouchlosti. Dominice tam tenhle prvek chyběl, a proto trošku nudila a vystoupení pocitově chyběla energie.

Dalším duetem byla "You Might Need Somebody", který v originále zpívá Shola Ama. Na to, že to původně žádný duet není, Dara Rolins s Milošem Novotným celkem slušný předvedli, respektive, nejen slušný, ale patrně jeden z nejlepších, který doposavad v semifinále zazněl. Kupodivu dominantní zpěvem nebyla Dara, ale Miloš. Dara byla akorát expresivnější, Miloš byl ale pěvecky lepší.

"Domino" Jessie J je v originále taková reminiscence první desky Katy Perry, ale Kateřina Petráňová si ji nějakým záhadným způsobem přetvořila k obrazu svému, takže ve výsledku vyzněla jako country, a nutno říct, že ještě k tomu skvěle. Dala tomu správnou dávku energie a hlavně moderní countryový feeling, který se u českých interpretů moc neobjevuje.

Jestli tentokrát někdo Hlas zbořil, pak to byla Zuzana Mikulcová s "These Words" Natashy Bedingfield. Zatímco minule mě tato Slovenka nepřesvědčila, tentokrát mě doslova uhranula. Její podání byla jednoduše bomba, a i když použiju všechny superlativy, mám pocit, že to přesně nevystihnu. Její naprosto skvělý zpěv s excelentním frázováním podtrhla i tentokrát geniální kapela a kupodivu i vokalisté. "These Words" měla v její interpretaci úžasnou lehkost a hlavně Zuzka si do ní přimíchala nejrůznější prvky, které vyzněly, jako by tam měly být od počátku.

Ovšem ne všechny momenty tohoto kola byly úplně super. Například duet Kateřiny Petráňové s Petrem Kolářem "Den kdy se vrátí láska" je tak úděsně prefabrikovaná písnička, že i když ji zazpívali oba vcelku dobře, stejně mi jejich vystoupení neřeklo ale vůbec nic.

Jestli se nepletu, Linkin Park u nás v pěveckých soutěžích ještě nezněli, a i kdybych se mýlil, tak Miloši Novotnému patří velký dík a obdiv, že si na "Numb" troufl. Jistě, jako Chester Bennington ji nedal, přesto se toho zhostil se ctí a stydět se rozhodně nemusí. Mohl zkusit ještě více přitlačit a víc ji napálit, protože takhle občas působil opravdu jako z boybandu, ale to už bychom od něj asi chtěli příliš. I tak to bylo výborné.

Bylo-li v tomto kole nějaké slabší místo, pak to bylo "Hard To Say I'm Sorry" od skupiny Chicago v podání Brunna Oravce, který tentokrát rozhodně nezazářil jako v případě "Please Forgive Me". Jednak tam byla slabší intonační místa, jednak ani jeho angličtina nezněla přirozeně. Důležité ovšem je, že si stále vybírá poněkud usedlý repertoár a nezkouší něčím překvapit.

Na duet Tomiho Popoviče a Zuzany Mikulcové jsem se fakt těšil a "Celebration" od Kool & The Gang slibovala mnohé. Nedá se říct, že by mě definitivní verze zklamala, na to jsou oba moc dobří zpěváci, nicméně tohle nebyl vlastně ani duet. Byla to spíše společná písnička a Zuzka v ní byla zase o trošku lepší.

Patrně všichni máme ještě v uších "Nothing Else Matters" v podání Lukáše Adamce, a i když nepatřilo úplně k jeho top, Petr Kutheil by se od něj mohl učit. I v jeho případě sice platí, že zazpíval výborně, nicméně určitá opravdovost a přímost mu chyběly. Muzikálový zpěvák se zřejmě nedokáže odpoutat od určitých návyků, které ho nutí dávat do písniček něco navíc.

Katarína Demská tentokrát vybrala o sto procent lepší song než minule v případě George Michaela. Přesto ale všichni cítili, že to nebylo úplně ono. Přece jen "Môj bože" Kataríny Knechtové je opravdu těžká písnička, kterou je potřeba velmi procítit a bezchybně zazpívat, což se nedá, pokud máte nervy na špagátu jako právě Katarína Demská. Z toho pramenila místa, která nebyla úplně dokonalá a dech beroucí. Na druhou stranu přišla i s momenty, které byly naopak nádherné. Myslím, že síla téhle zpěvačky je úplně jinde, což jsme mohli vidět ve "Falling Slowly". Ona potřebuje relativně lehkou písničku, kterou sama okoření o svůj prožitek, ale hlavně o jasně signifikantní barvu svého hlasu.

To Ivanna Bagová je přesným opakem. Technicky dokonalá, ale má jaksi problém s identitou, tedy tou pěveckou, což bylo nádherně vidět i v "Už nejsem volná", tedy "The Power Of Love". Slyšel jsem tuhle písničku zpívat Petru Janů naživo, a i když je Ivanna technicky výborná zpěvačka, přesto byla Petra Janů o třídu lepší. Velký rozdíl je ten, že ta je naturelem rocková zpěvačka, což jí zajišťuje jasnou identitu, zatímco Ivanna Bagová nic takového nemá. Veškeré ostatní atributy jejího projevu působí neskutečně uměle nebo křečovitě naučené a bohužel se to propisuje i do zpěvu jako takového. Klidně ji porotci mohou chválit třeba až do nebes, u mě to má holka s výhradami.

A jak by tedy mělo vypadat dnešní vyřazování? V týmu Michala Davida bude mít nejspíš jasný postup David Weingärtner a přes všechny moje výhrady i Ivanna Bagová. V rozstřelu by se naopak měli potkat Kateřina Petráňová a Brunno Oravec s tím, že Brunno by měl být konci soutěže o něco blíže.

V případě týmu Dary Rolins by měli jít automaticky dál Zuzana Mikulcová a Miloš Novotný. Do souboje by měly naopak zbýt Katarína Demská a Dominika Šuľáková, o jejichž dalším osudu by mělo rozhodnout to, jak v pondělí zazpívají. Nechme se překvapit, jak vše ve skutečnosti skončí.

NÁZORY
  • ... (Ramirez, 30.04.2012 14:59) Reagovat

    These Words od Zuzany Mikulcové mě bavilo o mnoho víc než originál, nevím jak, ale dokázala z celkem tuctové popové hitovky udělat song s umělecky přidanou hodnotou :-) Rozhodně nejlepší výkon večera.
    Jinak velkej souhlas s Rytmusem a jeho hodnocením (afektovaného) Petra Kutheila a (tetky) Ivanny Bagové (i když v jejím případě je zpěv na docela vysoké úrovni). Thumbs up (už jen za to, jak dokázal nas*at Michala Davida :D).

  • hlas... (Nerevanin, 30.04.2012 20:30) Reagovat

    Mě tedy nejvíc zaujalo vystoupení Šul'akové, kdy se jí v pozadí líbaly tanečnice jako nic. Udělat tohle Adam Lambert v USA, tak si zase proti sobě poštve celý národ. :D

  • COŽE? (Makiii, 30.04.2012 23:03) Reagovat

    Kateřina Petráňová - Domino

    Že jí dala skvěle? Kateřina Domino úplně pohřbila! Text písně celý špatně (!!!) a ještě s přízvukem jako prase, projev utrápený bez špetky nadšení, pardon, ale to byl jeden z nehorších coverů Domina, jaký jsem kdy slyšela!

    PS: Takhle vypadá to správné LIVE Domino přímo od Jessie, tahle Kateřina by s tímhle výkonem Jessie neměla právo ani čistit boty, sorry. www.youtube.com/watch?v=FrLNwNg6n9k

    • Re: COŽE? (Fanda, 01.05.2012 21:54) Reagovat

      Je to názor laika nebo odborníka? Ale nakonec je to fuk, protože mě se to zase naopak líbilo hodně. Co člověk, to názor..

  • PR články (Student, 01.05.2012 20:27) Reagovat

    Tak nevím,ale buď autor článku neslyší jedinou notu a nemá sluch a tudíž jsou jeho články zbytečné nebo je tohle placené PR Novy. Nedělní večer bylo až na pár výjimek jedno velké karaoke. A je zajímavé, že autor článku nějak "zapomněl" vypíchnout, že tento večer naprosto podělali vokalisti, kteří zpívali tak falešně, že se nedala poslouchat jediná písnička...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dara Rolins přidává další show v O2 areně (08.02.2023 12:19)
- Naživo: Arakain to se čtyřicítkou na krku v O2 universu stále brousil jako za mlada (30.01.2023 20:20)
- Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků (08.12.2021 14:39)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Pojďme se vrátit do dětství. Vychází reedice debutu Darinky Rolincové "Keby som bola princezná Arabela" i s bonusy (12.11.2021 08:53)
- Publicistika: Dvanáct českých a slovenských vánočních a zimních písní roku 2020 (24.12.2020 08:30)
- Nové desky 48/2020 - od Shawna Mendese přes Gone Is Gone po Yungbluda (08.12.2020 08:00)
- Video: Nahá Dara Rolins si v klipu "Pena" hraje s granátovým jablkem (15.11.2020 14:36)
- Vánoční koncert Dary Rolins v O2 universu se uskuteční až v roce 2021 (16.10.2020 08:14)
- Video: Michal David nabízí spolu s Kristínou "Na dlani" - průměrný song a pěkný klip (23.09.2020 16:42)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu