Boss s novým albem dobyl Británii

13.03.2012 12:36 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Bruce Springsteen už podeváté dobyl britský prodejní žebříček. Podařilo se mu to s nejnovějším albem "Wrecking Ball", které je v jeho kariéře již sedmnáctým zářezem. Singlovou hitparádu už počtvrté vyhrál letošní objev Gotye a kromě toho všeho se vyrojila spousta novinek.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
Už čtvrtý týden (i když ne po sobě) se na prvním místě britské singlové hitparády objevuje belgicko-australský písničkář Gotye. Prodeje singlu "Somebody That I Used To Know" se k dnešnímu dni přehouply jenom v samotné Británii přes půl milionu a zatím to vypadá, že číslo ještě poroste. Docela by mě zajímalo, jestli máme před sebou umělce jednoho hitu, nebo novou světovou hvězdu. Na druhé místo si polepšila Emeli Sandé s "Next To Me" a na třetí místo zase Nicki Minaj se "Starships".

Na páté příčce je nejúspěšnější novinka minulého týdne od nové R&B dívčí skupiny StooShe "Love Me". Skupina si udělala jméno, když se objevila v BBC's Sound Of 2012, a letos nám představí debutové album "Swings & Roundabouts". Ještě dodejme, že v singlu "Love Me" triu pomohl americký rapper Travie McCoy. Další novinku najdeme o dvě příčky níže, kde je Tinchy Stryder a jeho třetí singl "Bright Lights" z připravovaného čtvrtého alba "Full Tank" (mělo by se objevit do května). I v tomto případě jde o spolupráci, konkrétně Tinchymu pomohla zpěvačka Pixie Lott. Do třetice máme na devátém místě finalistu loňského ročníku soutěže X Factor Marcuse Collinse, který skončil druhý hned za vítěznými Little Mix. Debutové eponymní album vychází tento týden a reprezentuje jej singl "Seven Nation Army", předělávka klasického songu The White Stripes.

    Top 10 - singly:
  1. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  2. Emeli Sandé - Next To Me
  3. Nicki Minaj - Starships
  4. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  5. N Stooshe feat. Travie Mccoy - Love Me
  6. DJ Fresh feat. Rita Ora - Hot Right Now
  7. N Tinchy Stryder feat. Pixie Lott - Bright Lights
  8. David Guetta feat. Sia - Titanium
  9. N Marcus Collins - Seven Nation Army
  10. David Guetta feat. Nicki Minaj - Turn Me On

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Bruce Springsteen - Wrecking Ball
© facebook interpreta
Nejprodávanější byla minulý týden s osmnácti tisíci prodanými kusy sedmnáctá deska Bruce Springsteena "Wrecking Ball". Jde o deváté album, kterému se podařilo dosáhnout na britský vrchol, a snad ne úplně poslední. Byla by to určitě škoda, protože i po více než čtyřicetileté kariéře dokázal Boss natočit kritikou ceněnou nahrávku. Druhé místo obsadil sbor složený z manželek a přítelkyň vojáků působících v Afghánistánu Military Wives a jeho první album "In My Dreams". To obsahuje pro sbor upravené verze skladeb populárních umělců jako například U2 ("With Or Without You"), Coldplay ("Fix You") nebo Boba Dylana ("Make You Feel My Love"). Trojici nejprodávanějších desek doplňuje Emeli Sandé a její poslední kolekce "Our Version Of Events".

Z dalších novinek nemůžeme nezmínit Lionela Richieho a jeho do žánru country posazené album duetů "Tuskegee", s nímž se umístil na sedmém místě, což je jeho nejlepší umístění na britských ostrovech od nahrávky "Just For You". Na osmé příčce je pak zpěvačka Katie Melua a její "Secret Symphony", kde dává sbohem experimentům s elektronikou z předchozí studiovky "The House" a přezpívává písničky jiných umělců (namátkou "Moonshine" ze sólovky Francise Healyho ze skotské kapely Travis).

    Top 10 - alba:
  1. N Bruce Springsteen - Wrecking Ball
  2. N Military Wives - In My Dreams
  3. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  4. Adele - 21
  5. Ed Sheeran - +
  6. Lana Del Rey - Born To Die
  7. N Lionel Richie - Tuskegee
  8. N Katie Melua - Secret Symphony
  9. Coldplay - Mylo Xyloto
  10. Gotye - Making Mirrors

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY