The Duke Spirit představí v neděli Praze novinku "Bruiser"

08.03.2012 11:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Duke Spirit flyer
© facebook interpreta
Pětičlenná londýnská parta The Duke Spirit ve složení Liela Moss, Toby Butler, Luke Ford, Olly Betts a Marc Sallis strávila několik posledních měsíců loňského roku vybrušováním svých písniček do ostří bojového meče. Po dvouletém turné ke své úspěšné předcházející desce "Neptune" se pak kapela v polovině roku odebrala do svého nového londýnského studia, aby zde natočila zbrusu nové písničky. Ty předvede 11. března i českému publiku v pražském klubu Lucerna Music Bar. Předkapelou bude německá indierocková formace [pi !].

Motorem nahrávání se stala směs hudby, která je pro kapelu věčnou inspirací - hudba lidí, jako jsou Robert Fripp & David Bowie, Roxy Music a Depeche Mode. Hudební směřování skupiny dostává minimalistický charakter a Liela říká: "Skladby jsou textově i hudebně vedeny podivnými harmoniemi, které přicházejí nečekaně, transientní špetky tonální magie a krátká kytarová sóla, která řeknou své a zmizí." Po pár měsících práce ve studiu kapela vzala své nové nahrávky a odjela do Los Angeles, aby desku dokončila s producentem Andrewem Schepsem (Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers, Metallica). "Bruiser" je třetí album The Duke Spirit, debutové album "Cuts Across The Land" přivítala kritika s nadšením, podobně tak i druhé album z roku 2008 s názvem "Neptune".

Vstupenky na koncert, který začíná od osmé hodiny večerní, jsou k dostání za 300 Kč (+ poplatky) v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, nebo v pokladně LMB bez poplatku. V den koncertu na místě budou stát 400 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY