dEUS představí Praze v březnu své nejlepší album

26.02.2012 08:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

dEUS, Bažant Pohoda, Letiště, Trenčín, 7.-10.7.2011
© Matěj Slezák / musicserver.cz
Zatímco obchodnímu světu jsou Antverpy známé díky diamantům, tomu hudebnímu díky dEUS, nejslavnější a první belgické kapele, která prorazila na mezinárodní scénu a zazářila i v kolébce indie rocku - v Anglii. Ke svému letošnímu dvacátému výročí si dEUS nadělili vynikající nové album "Keep You Close", které osobně představí 6. března v MeetFactory v Praze.

"Lidé od nás očekávají eklektické věci. Já si ale myslím, že jediné, co se u nás dá předvídat, je právě nepředvídatelnost. A přesně takové je i naše nové album. Na jedné straně obsahuje skladby, které můžou až šokovat popovým zaměřením, a na druhé písně, které postrádají standardní strukturu, jako by vznikly z nějaké jam session. Jsou groovy a divoké, jako kdyby se Can potkali s LCD Soundsystemem," popisuje novou nahrávku frontman Tom Barman. Přestože hudební periodika se ve stylové charakteristice alba rozchází, v jednom se zcela shodují a unisono prohlašují "Keep You Close" za nejlepší nahrávku, jakou kdy dEUS natočili.

"Deus dosáhli na svém šestém albu nových výšin," poznamenal na adresu kapely jeden z nejprestižnějších hudebních časopisů, britský Q magazine, a ocenil nahrávku čtyřmi z pěti hvězdiček. Tuzemská média nezůstávají pozadu a prorokují albu "Keep You Close" široké spektrum posluchačů od ortodoxních rockerů až po fanoušky Muse, jejichž hudbu tato deska místy evokuje. Zatím naposledy skupina zabodovala počátkem listopadu na udílení MTV Europe Music Awards, kde byla zvolena nejlepší belgickou kapelou.

Vstupenky na koncert 6. března v MeetFactory jsou k dostání v síti za 590 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY