Nejvíce Brit Awards si letos rozdělili Adele a Ed Sheeran

22.02.2012 08:10 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Adele a James Corden
© PA Images
Londýnská O2 arena včera praskala ve švech. Naplnilo ji nejen několik tisíc hudebních nadšenců, ale především plejáda největších britských a zahraničních hvězd, které se přišly utkat o každoročně udílené Brit Awards. Pompézní ceremoniál měl nakonec dva velké vítěze. Prvním byl úspěšný zpěvák Ed Sheeran, jenž si odnesl ceny pro nejlepšího domácího nováčka a zároveň i za nejlepšího sólistu. Dvě sošky byly pak přiřknuty nejprodávanější zpěvačce tohoto tisíciletí Adele.

Při přebírání ceny za nejlepší ženský sólový výkon poděkovala především své nahrávací společnosti: "Byl to úžasný rok, chtěla bych poděkovat mé nahrávací společnosti za to, že mě nechala stát se takovou umělkyní, jakou jsem vždy chtěla být." Vítězství v prestižní kategorii alba roku jí však pokazil nepříjemný incident. Kvůli nedostatku času a nadcházejícímu vystoupení skupiny Blur byl moderátor večera James Corden nucen úspěšnou interpretku přerušit po několika málo sekundách jejího děkovného proslovu. Zpěvačka své povídaní tedy narychlo ukončila a směrem k pořadatelům vyslala vztyčený prostředníček.

Ocenění pro nejlepší skupinu přebrali Coldplay, kteří v kategorii porazili i taková jména jako Arctic Monkeys nebo Elbow. Chris Martin a jeho spoluhráči celý večer otevřeli vystoupením s novým singlem "Charlie Brown". Cena kritiků byla pak udělena výrazně se prosazujícímu nováčkovi na scéně, zpěvačce Emeli Sandé.

Mezinárodní ceny si rozebraly velké zaoceánské hvězdy jako Bruno Mars a Foo Fighters nebo Rihanna. Poslední zmiňovaná navíc předvedla naživo svůj hit "We Found Love". Za zmínku stojí i vítězství Lany Del Rey v kategorii nejlepšího mezinárodního nováčka. Konkurencí jí byla například Nicki Minaj nebo Bon Iver. Kompletní seznam vítězů naleznete na této adrese.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY