shop.musicserver.cz
Sámer Issa - My Way

Sámerova cesta? Doprava dálnice, doleva polňačka

Vydáno: 27.01.2012 07:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Sámer Issa je jedním z mála účastníků první řady SuperStar, který se úplně neztratil z očí, navíc má stále poměrně silnou fanouškovskou základnu. Koncem minulého roku vydal po dlouhých šesti letech svou třetí desku "My Way", na níž je (díkybohu) nejlepší hudba. Ale spousta dalšího je na ní špatně.

6/10

Sámer Issa - My Way

Vydáno: 17.12.2011
Celkový čas: 75:19

Skladby: Intro, The World Is Mine, My Way, Never Ever, Loose Control, Hold Me, Pár kapitol, Syria, I Feel, Nature Calling, Been Your Friend, No Matter, Chvíle z těch nejlepších, Stoupám a zase klesám, Nedá se zapomenout, Why, Message For My Friends, Pick A Star, Let Me In

Vydavatel: S.I. Production

Kupříkladu - víte vůbec o tom, že Sámer Issa nějakou třetí desku vydal? Na musicserveru bychom to nevěděli taky, kdyby se neozval jeden z jeho fandů a cédéčko nám k recenzi nepůjčil... "My Way" si totiž Sámer vydal sám, těsně před Vánocemi šlo přímo do trafik, a i když denně dostáváme do mailových schránek desítky tiskových zpráv, od něj nedorazilo nic. A co se dá dělat - pokud za interpretem nestojí třeba jen malý label, jenž se o jeho propagaci aspoň trochu stará, informace nedoputují. I když na druhou stranu, od prvních dvou desek si zpěvák možná natolik zvykl, že tisk rovná se bulvár, až vše ostatní začal ignorovat. Album je více než měsíc venku a jinde než v bulváru se o něm na českém internetu nedočtete. Ostatně, i na Sámerově oficiálním webu se v sekci novinek dozvíte pouze to, že "křest moderovala Eva Decastelo a večírek neměl o známé tváře nouzi". O desce skoro nic.

V době vydání "Busted" a "Break The Silence" jsme do něj na musicserveru vkládali naděje, vypadalo to, že se konečně našel domácí zpěvák, který dokáže dělat moderní r'n'b. V šestileté albové přestávce se ale propůjčil k hrůznostem jako třeba společné skladbě s Dalmateens a novou kolekci písniček uvedl otřesným českým duetem s Martinou Balogovou "Pár kapitol". Poděkování v bookletu vypadá, jako by ho napsal dyslektický dysgrafik, který ve škole chyběl na úplně všechny hodiny češtiny. Nějaká dobrá zpráva? Ta hlavní - samotná hudební složka (jako producent je uveden Yuri Nikitin, s nímž Sámer spolupracuje už delší dobu) je velmi povedená.

Po zmíněném pilotním singlu přijde hned na úvod ještě jedna studená sprcha, která málem zabrání album vůbec pustit - dvouminutové intro Sámer namluvil anglicky a hned přeložil do češtiny... Ale intra se vždycky přeskakují, takže ho nebudu brát na zřetel. Pak se to najednou zlomí a větší část nahrávky uslyšíte naprosto soudobý moderní taneční pop. Zbytky kdysi tak milovaného árenbíčka zůstaly maximálně tak v Sámerově hlasovém projevu, jinak hudební podklady tepou povětšinou v duchu tance. Pecky jako "The World Is Mine", "Hold Me" či "Been Your Friend" dají vzpomenout na druhé album Bena Cristovao, jenž je ale přece jen ještě o něco klubově tvrdší. Sámer umí i pomalejší kousky, titulní "My Way" potěší elektrickou kytarou, povedená je i "Never Ever". A v kontrastu s prvními dvěma odstavci musím zmínit, že album obsahuje i tři opravdové skvosty, které jdou hned za sebou. Trojice střednětempých skladeb "Syria", "I Feel" a "Nature Calling" jsou na naprosté špici soudobého popu.

Proč tedy jen 6/10? Protože deska tady zdaleka nekončí. Jako by někdo přepnul přepínač a od dusající průměrnosti "No Matter" už je jen hůř. U "Chvíle z těch nejlepších", což je ta nejordinérnější coververze "Against All Odds", jakou si dovedete představit, dostanete pěstí mezi oči, jak hluboko se dá klesnout. Pomalá "Stoupám a zase klesám" není o moc lepší, jen obsahuje ještě o moc blbější text. Česká verze "Never Ever" s názvem "Nedá se zapomenout" je... zbytečná. Z druhé části playlistu potěší snad jen latinou šmrncnutá "Why", zbytek je pouze balast.

Pár kapitol...

Zatímco většina smysluplné části desky obsahuje soudobý taneční pop, za první singl a videoklip byla zvolena pomalá písnička "Pár kapitol", v níž Sámerovi vokálně vypomohla Martina Balogová. Nejedná se ale o duet; každý si odzpívá jednu sloku a refrén a následně oba zbytek písničky vyplní "uáuá" a "náná". Má to ŠEST A PŮL MINUTY!!!

Kdyby se Sámer Issa nesnažil na album narvat co nejvíce písniček a skrouhl to na jedenáct nejlepších, asi bych "My Way" byl ochotný dát i osm bodů. Při devatenáctipoložkovém tracklistu, v němž se střídají skvosty s odpadem, to ale na víc než šest není. Méně je někdy více. Tady to platí stoprocentně.

NÁZORY
  • předělávka (zach, 27.01.2012 11:13) Reagovat

    Vždyť ta písnička Pár kapitol je více méně předělávka z alba Martiny Balogové.. jen trochu změnili text...

  • CD? na hovno! (Lucka, 27.01.2012 13:10) Reagovat

    LEPŠÍ ZPĚVÁK JE PÉŤA BENDE!!!!! ISSA JE MI AKORÁT UKRADENÝ! A NEJENOM MĚ! AŤ SI ISSA TO SVOJE CD STRČÍ DO P*DELE!!!!!!! LEPŠÍ CD TROJKA MÁ PÉŤA BENDE! NECHÁPU NA CO ISSA VYDAVA CD KDYŽ NEKONCERTUJE!

    • Re: CD? na hovno! (paní M., 27.01.2012 19:14) Reagovat

      ubožačko BOHAČÍKOVÁ. NA HOVNO JSI SAMA ,lezeš za BENDEM, který na tebe kašle, protože tě má u zadku a všude akorát urážíš Sámera, jehož písničky ani neposloucháš. Nejsi normální.

    • Re: CD? na hovno! (Michaela, 31.01.2012 11:19) Reagovat

      Je ti tak ukradený, že to vypisuješ pod každý jeho článek :-) Dovol, abych se zasmála :DDDD

      • Re: CD? na hovno! (miro, 31.01.2012 20:53) Reagovat

        Bende? Issa? česká hudbe je je jinde proberte se lidi. Je vtipný to číst aspoň

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sámer Issa a Lucie Vondráčková natočili duet "Vrať se" a my o klipu k němu píšeme jen proto, že je to skvělý clickbait (23.11.2020 12:35)
- Video: Sámer Issa začíná v "Sámerovi" nechtěně parodovat sám sebe (06.09.2016 10:33)
- Video: Sámer Issa - Syria / سامر عيسى - السورية (23.07.2013 08:05)
- Video: Sámer Issa feat. Martina Balogová - Pár kapitol (04.01.2012 18:27)
- Video: Dalmateens feat. Sámer Issa - Gonna Praise You (12.11.2009 10:31)
- Na okraj: SuperStar: Za vším hledej Facebook (12.11.2009 07:20)
- Publicistika: 10 nejlepších desek českých SuperStars (18.02.2008 05:00)
- Naživo: Eurosong aneb české panoptikum (11.03.2007 11:40)
- Sámer Issa vypustí do světa mokrý videoklip (19.03.2006 16:24)
- Makrorecenze: Makrorecenze 'Break The Silence' Samera Issy (20.02.2006 05:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu