Dárek pro tchyni

31.12.2011 09:05 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

CD s hudbou z "Kata Mydláře" je ideální dárek pro tchyni. Tedy za předpokladu, že Vaše tchyně je Cruella de Vil nebo k řízku dělá bramborovou kaši z prášku. CD s hudbou ke stopadesátému osmému muzikálu Michala Mydláře Davida nyní vychází v de luxe edici, na které není de luxe vůbec nic.
1/10

Různí - Kat Mydlář, De luxe edition

Skladby: CD1: Prolog, Tobě chci lásku svou dát, Jednou se zámožnou stát, Pojďme do krčmy!, Píseň proudu roků, Splnit vůli otce, Žal svůj mám, Právo mám, Chvíle které chválím, To stárnutí zrádné, Mně se zdáš, Trnem růže on se zdá, Jít přímo rájem, Ať chrání Bůh nás, Věřím dál, Zrádcem on se zdá, Nechci být tu dál, S hříchem sám, Moje tajemství, Já se teď ptám, Právo lásku chránit
CD2: Chvíle, které chválím, Žal svůj mám, Zrádcem on se zdá, To stárnutí zrádné, Příběh Kata Mydláře, To stárnutí zrádné (radio edit)
Vydáno: 29.08.2011
Celkový čas: 73:35 + 34:16
Vydavatel: Popron Music
Michal David zapnul svůj generátor náhodných muzikálových melodií s volbou "Naposledy použité" -> "Milostný příběh na pozadí historických událostí" ->"Postavy = random" ->"Slož", a vyplivl tak další opus pro muzikálovou partu Vojtek-Vojtko-Hůlka-Matuš-Kolář.

Jedinečnou recenzi na CD s muzikálovými melodiemi z "Kata Mydláře" jste si již mohli přečíst od Honzy Průši. Muzikálová produkce ji ale zřejmě nečetla, a proto se rozhodla vydat její "De luxe" edici, která slovo de luxe převrací do záporných hodnot. Co oproti původnímu vydání zůstalo, je neuvěřitelně špatný muzikálový zpěv Josefa Vojtka, který by si na Broadwayi nemohl ani otřít boty o rohožku ve sklepě, perverzní vyfukování vzduchu Bohuše Matuše či kuňkání Kateřiny Brožové aneb když někde zpěvem vyniká Olga Lounová, je to už vážně průser.

Co přibylo, je několik skladeb v podání samotného stvořitele Michala Davida. Nenacházím jediný zvrácený důvod, proč by se touto verzí chtěl někdo mučit víc než tou původní, možná se však Michal David svým zpěvem snažil co nejvíce přiblížit utrpení 27 českých pánů, které Kat Mydlář popravil. Přibylo i vyprávění o historickém pozadí a postavách příběhu, bohužel s podkresem scénické hudby z muzikálu, takže poslech může fungovat snad jenom jako cimrmanovská úleková fixace.

Přesto si "Kat Mydlář" zaslouží jedno prvenství, jelikož takovou kombinaci řečových vad, špatné výslovnosti a intonace v žádném jiném muzikálu nenajdete.

P. S.: Jelikož se na obou discích vyskytuje píseň "To stárnutí zrádné" celkem ve třech mutacích, je to zřejmě hlavní muzikálová melodie:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY