Wenuše Wanastowích Vjecý už má obal

22.10.2011 21:37 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Wanastowi Vjecy - Letíme na Wenuši
© facebook interpreta
Wanastowi Vjecy dokončují práci na své sedmé studiové desce, která se bude jmenovat "Letíme na Wenuši". Skupina se svými příznivci komunikuje přes svůj facebookový profil a postupně odtajňuje informace k připravovanému albu. Kromě názvu desky a obalu od fotografa Františka Ortmanna jsou známá už i jména některých písní, části textů a první ani ne minutová ukázka písně "Kulomet".

Obal desky, který kapela pustila do světa v sobotu večer, navazuje na design prvního alba skupiny "Tak mi to teda nandey" vydaného v roce 1991. Čtyři černobílé portréty by ale mohly odkazovat i na druhé album skupiny Lucie "In The Sky" z téhož roku.

Kdo pozorně sleduje dění okolo kapely, mohl se už dozvědět i další informace. Třeba to, že Robert Kodym nahrál vyhrávky do písně "Weronika" na portativ. Fanouškům jsou taky k dispozici části textů některých písní. Ve skladbě "Krew a stopy čarodějných bylin" se například bude zpívat: Z důvodu wěčné transfúze a taky nedostatku mozkowých pilin, já přisál se teď k baltské medúze w srdci mám krew a stopy čarodějných bylin. A kwůli tralalásce z papíru jsem drak a nad krajinou w noci letím. Padám si a klesám dolů do kopřiw. Usínám - smířený syn masožrawých kwětin..

Druhá textová ukázka pochází ze skladby "Korálky z karneolu": "Korálky z karneolu, které teď propadají mezi twými prsty / Srdce ze staniolu, pouťová růže dolů klouže twými ústy / Cítíš se připrawená na moje domněnky co žhawé k tobě letí / ... a twář ti do čerwena šlehá má láska, hrubá wášeň odemkne ti / Korálky z karneolu, které teď propadají na dno mého štěstí / Swlékám tě w etanolu, twá sladká wůně, prstýnky a díwčí pěsti."

A jak budou Wanastowi Vjecy v nové sestavě znít? Poslechněte si první ochutnávku z písně "Kulomet".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY