Svlíkat a pařit!

28.08.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pokud se vám stýská po veselých punkrockových vypalovačkách Green Day či The Offspring, Blink-182 na své nové desce "Take Off Your Pants And Jacket" hrají tak, jak tyto kapely před několika lety. I když nic nového nenabízejí, stále jsou poměrně zábavní.
6/10

Blink-182 - Take Off Your Pants And Jacket

Celkový čas: 38:56
Blink-182 jsou jednou z nejúspěšnějších kapel, které se prosadily po popunkovém šílenství, které rozjeli hlavně Green Day a The Offspring. Zatímco však tyto dvě kapely se alespoň částečně hudebně posunuli (což platí zejména pro Green Day), Blink-182 hrají i na novince "Take Off Your Pants And Jacket" stále tu samou písničku.

Ač stále vypadají jako mladíčci, Blink-182 rozhodně nejsou žádnými nováčky na hudební scéně. S albem "Enema Of The State" a několika hitovými singly z něj ("All The Small Things" a "What's My Age Again" se staly téměř hymnami amerických teenagerů) na sebe nabalili spoustu fanoušků, takže živá deska na sebe nenechala dlouho čekat. Nové studiové album přitom kapelu představuje v naprosto stejném světle jako před několika lety. Svět se pohnul, Blink-182 ne. Ale pozitivní na celé desce je to, že kapela rozhodně ještě dokáže bez problémů nasekat na album třináct veselých hitovek a s úsměvem na rtech vás nechá si celou desku pouštět stále dokola, což při její délce (necelých 40 minut) není žádný problém.

Blink-182 jsou totiž hlavně o zábavě. Dokážou napsat hitovku, jakou byste si na rádiu rádi poslechli, kdyby je ovšem nějaké rádio hrálo, i když jsou jednoznačně pro teenagery. O tom vypovídají i texty, které mají být v prvé řadě alespoň trochu vtipné, v druhém plánu jsou hlavně o vztazích, chlastu, neshodách s rodiči a vůbec věcech, které jejich posluchače nejvíce zajímají. Ovšem kapela umí děcka i trošku vyburcovat k rebelii ("Anthem Part Two") a pohled na rodinu, ve které to zrovna neklape ("Stay Together For The Kids") není zrovna nic příjemného. Ale Blink nejsou rozhodně kapela, u které jde o texty, takže deska samozřejmě obsahuje hlavně typické hitovky pod tři minuty jako první singl "The Rock Show", "First Date" nebo "Roller Coaster". Naštěstí občas i trošku zpomalí tempo, takže to není jen čtyřicetiminutový útok na vaše ušní bubínky, ale balady rozhodně nedělají.

Novinka Blink-182 obsahuje stále stejnou hudbu, jen v nových skladbách. Pro někoho to může být málo, jinému podobný přístup vyhovuje. Naštěstí však kapela stále dokáže být zábavná a psát chytlavé písničky. A o tom to je.

CD k recenzi poskytla firma Universal.

Album: Blink-182 - Take Off Your Pants And Jacket
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 38:56
Skladby: Anthem Part Two, Online Songs, Firts date, Happy Holidays, You Bastard, Story Of A Lonely Guy, The Rock Show, Stay Together For The Kids, Roller Coaster, Reckless Abandon, Everytime I Look For You, Give Me One Good Reason, Shut Up, Please Take Me Home


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY