Lenka Dusilová přibarví podzim novou deskou

27.09.2011 14:52 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Lenka Dusilová
© Martin Janecký
Novou řadovou desku natáčí v těchto dnech Lenka Dusilová. Zatím bezejmenný kus by měl vyjít na začátku listopadu a zpěvačka ho pokřtí na speciálním koncertě 18. prosince v pražském Divadle Archa.

Nástupce šest let starého alba "Mezi světy", jež Dusilence mimo jiné vyneslo cenu Anděl v kategorii rockových desek roku 2005, vzniká ve studiu Sono. Na jeho nahrávání se kromě Lenky samotné podílí její hudební partnerka, skladatelka a pianistka Beata Hlavenková, producentské duo známé z formace Toxique Viliam Béreš a Patrick Karpentski a na konečném zvuku nové tvorby se podepíše také Milan Cimfe. Tento tvůrčí tým podle zpěvačky dá novému sólovému albu ideální akusticko-elektronicko-organickou podobu.

Tým krystalizoval během uplynulých let, kdy Dusilenku bylo možné slyšet a vidět na hudebních a divadelních pódiích v rozličných projektech. Kromě sólových koncertů zpěvačka vydala ve spojení právě s Beatou Hlavenkovou a Clarinet Factory kritiky ceněnou desku projektu Eternal Seekers, jehož nová píseň "Smiluje" zazní ve filmu "Rodina je základ státu" (premiéra proběhne 13. října). Od loňského jara zase s Xavierem Baumaxou a duem herců pitvá lásku pod hlavičkou divadelně-hudebního projektu "Silent Love" a navíc ji bylo možné vídat coby hosta na například na koncertech Čechomoru, Eggnoise a dalších.

Lenka Dusilová na sebe poprvé upozornila v kapele Sluníčko v polovině 90. let, záhy již objížděla republiku jako členka koncertní sestavy Lucie. S Davidem Kollerem a tehdejším basákem Lucie Markem Minárikem spojili síly také v projektu Pusa, po němž zůstalo jediné eponymní album a několik písní na její první sólové desce, která pod producentským dohledem Kollera vyšla v roce 2000. Tři roky nato pak na pulty dorazila deska "Spatřit světlo světa", na níž již Dusilenka dávala najevo, že má na víc než jen rockovou škatulku. To dokázala naplno později se zmíněnými deskami "Mezi světy" a "Eternal Seekers". Mimo to lze její hlas slyšet například z nahrávek Čechomoru nebo Jana Buriana.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY