Michal David a Lucie Vondráčková - Byla to láska

20.09.2011 15:32 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Když jsem v bulváru před časem četl, že Michal David natočí duet s Lucií Vondráčkovou, mírně jsem zavrtěl hlavou. Když jsem ale poprvé slyšel jejich společnou pecku "Byla to láska" a (bohužel) viděl i klip, protočily se mi panenky a zůstal jsem s otevřenou pusou. Ano, bylo to údivem. Nedokázal jsem pochopit, jak někdo může v dnešní době vyplodit takový hudební odpad. Tady je prostě špatně vše od začátku do konce.

Nejprve píseň samotná - základ tvoří nejprimitivnější dupák, který byl "in" na počátku 90. let, celý hudební nápad a aranžmá vzniklo nejspíš, když Michal David a Martin Hájek (DJ a podprůměrný producent, který hudebně naprosto perfektně zprzní vše, na co sáhne - opět nezklamal) čekali v zácpě na červenou a pro kvalitní text, který se moooc hezoučky rýmuje (šíp - odejít, kapitán - oceán) nemám ani přirovnání. Už tohle by stačilo na hudební pranýř. Ale to týmu, který tuhle ňamku stvořil, bylo asi málo.

K největší hudební ostudě tohoto roku vzniklo ještě ostudnější video, které zdobí takové perly jako plyšový medvěd, který řídí limuzínu (samozřejmě ve studiu s plátnem v zádech), záběry na obtloustlého Michala Davida, který popíjí kávu, nebo na mladé tanečníky a tanečnice, kteří při své náročné choreografii nejsou zrovna sehraní. Jestli tohle bylo myšleno jako aprílový žert, přišel s několikaměsíčním zpožděním. Pokud je to ale myšleno vážně (což se obávám), tak to jen potvrzuje, za jaké tupé ovce bez vkusu nás někteří zástupci českého hudebního showbusinessu považují.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY