Zapomenutá deska Beach Boys má termín vydání

02.09.2011 17:26 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Beach Boys
© last.fm
Ztracená deska Beach Boys má konečně stanovené datum vydání. Po čtyřiačtyřiceti letech, během kterých ležela na dně šuplíku, se nahrávka s názvem "Smile" 31. října podívá na světlo.

A čekání dlouhé roky na nyní už archivní materiál se podle všeho vyplatilo. Beach Boys totiž slibují, že se jedná o mistrovské dílo "šedesátkového" rokenrolu. Nahrávání probíhalo v letech 1966 a 1967 - tedy v době, kdy The Kinks váleli s "You Really Got Me" a kdy Bob Dylan objevil krásu elektrické kytary, když odehrál set na Newport Folk Festivalu. Osazenstvo formace však kvůli emočnímu zhroucení Briana Wilsona materiál nedokončilo.

Co do chronologie vydaných alb Beach Boys se bude jednat o nástupce desky "Pet Sounds", kterou kritika přijala s nadšením a považuje ji za jednu z nejlepších desek formace. Pokud sledujete tvorbu muzikantů a konkrétně právě Briana Wilsona, mohli jste se s některými z chystaných písní setkat na jeho sólovce z roku 2004 "Smile" a také na různých singlech. Nyní se však produkční tým držel originálního zvuku a pro fajnšmekry připravil obsáhlý box set s alternativními verzemi písní, ukázkami textů a záznamů ze studia.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY