Podívejte se na "Crystalline" Björk

26.07.2011 10:29 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Björk - Crystalline
© facebook interpreta
Pětačtyřicetiletá Islanďanka Björk dnes představila videoklip k songu "Crystalline", prvnímu singlu ze svého kolosálního vědecko-uměleckého projektu "Biophilia". Ten nabídne kromě déle než čtyři roky očekávaného osmého studiového alba umělkyně i série koncertů, dokument, vzdělávací workshopy a aplikace pro vaše iPady a iPhony.

O režii videoklipu se postaral slavný Pařížan Michel Gondry, který je zodpovědný už za několik bizarních snímků pro tuto divu (chronologicky "Human Behaviour", "Army Of Me", "Isobel", "Hyper-Ballad", "Jóga", "Bachelorette" a "Declare Independence"). Klip ke "Crystalline" se natáčel, jak napovídá obrázek, 26. května.

Singl "Crystalline" vychází fyzicky na CD/LP ve čtyřech verzích: první část "The Crystalline Series" s mixy Serbana Gheney vyšla 19. července, druhá, se třemi skladbami Islanďanky ve verzích Syřana Omara Souleymana vychází dnes a poslední dva kusy (s remixy Matthewa Herberta) budou k dostání po 2. srpnu. Více podrobností včetně možnosti nakupovat naleznete v oficiálním obchodu Björk.

Kromě zbrusu nového snímku plného stop motion animace a krystalků se pod článkem můžete pokochat i úvodem do "Biophilie", historicky prvního plnohodnotného app-alba vydaného ve spolupráci s Apple. Intro namluvil slavný britský přírodovědec a moderátor David Attenborough.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY