Podzimní studiové dýchánky povedou Muse k novému albu, vyjde příští rok

20.05.2011 13:20 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Muse
© Petr Klapper / musicserver.cz
V září uplynou dva roky od vydání "The Resistance" - aktuální studiové desky Muse, která imponovala i naší redakci (recenzi čtěte zde). Tou dobou se už ale anglické rockové trio začne plně věnovat pracím na novém materiálu. V následujícím roce chce totiž vydávat.

První sezení už má kapela za sebou a fanoušky možná překvapí tím, kam zatím svůj zvuk směřuje: "Matt (Bellamy, frontman) mi nedávno ukázal pár akordů. A kdoví, možná to bude trošku jemnější rock. Pak je to ale na nás s Chrisem (Wolstenholmem, baskytaristou), abychom to trochu přitvrdili," řekl serveru NME.com bicman Dominic Howard.

Hlavní studiové dýchánky plánují Muse až na období po letní festivalové sezóně a vůbec je nevyvádí z míry, že nechají vlastní posluchače čekat na nové písně takovou řádku měsíců. "Trvá to prostě tak dlouho, jak to trvá, protože než to vypustíš do světa, musíš to milovat. Příští rok už ale definitivně," dodává Howard. Rok 2012 tak přinese už šestou regulérní nahrávku Muse a třeba se z ní vyklube další kandidát na cenu Grammy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY