Podívejte se na "3 Dreams Of Black" Danger Mouse a Daniela Luppiho

16.05.2011 12:00 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome
© facebook interpreta
Když se úspěšný hudebník rozhodne v dnešní moderní době utajit nějaký svůj projekt, málokdy se mu to skutečně podaří. Danger Mouse a Daneile Luppi to ale zvládli na jedničku - téměř celých pět let tajili "Rome" - nahrávku, kterou oslavují hudbu spaghetti westernů. K tak unikátní desce může vzniknout jen podobně neobvyklé video a 3D snímek k "3 Dreams Of Black" je toho důkazem.

Aby vám duo producentů mohlo naservírovat bez velkých obtíží snímek přímo přes váš počítač, spojili síly s týmem společnosti Google. Klip je v podstatě interaktivním doplňkem ke kousku "Black", kde zpívá Norah Jones. Díky využité technologii WebGL se sami můžete chopit kormidla a vytvořit si své vlastní postavy. Ani vám nepřijde, že bylo zapotřebí pomoci režiséra Chrise Milka, protože se o veškerý děj staráte vy sami.

Dodejme, že stejný režisér vypomohl s interaktivním dílem "The Wilderness Downtown" od Arcade Fire. Proč se rozhodl využít takovou formu i v tomto případě, objasnil v rozhovoru pro magazín Evolver: "Moje filozofie si zakládá na vyprávění příběhu skrz různé kanály a prostředky. Opírá se také o fakt, že my lidé jsme daleko zdatnější konzumenti v oblasti médií, než tomu bylo před deseti lety. Díky tomu je stále co objevovat." Na snímek "3 Dreams Of Black" se můžete podívat na adrese ro.me.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY