Donau Festival opět láká na kvalitní line-up

08.04.2011 10:42 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Gonja Sufi
© Warp.net
Na přelomu dubna a května se v rakouském Kremsu bude konat již tradiční Donaufestival, který se během sedmi let rozrostl na skutečně velkolepou přehlídku současného výtvarného umění, divadla, filmu a samozřejmě hudby. Letošní ročník nese podtitul Nodes, Roots & Shoots, který tak trochu parafrázuje vzájemnou propojenost jednotlivých složek umění, potažmo umělců, kteří na letošním Donau Festivalu vystoupí.

V minulých letech mohli návštěvníci festivalu zhlédnout projekty a skupiny jako Antony And The Johnsons, Clark, These New Puritans, Amon Tobin, Autechre, Wolf Parade a mnoho dalších.

A i letos se může hudební dramaturgie pyšnit košatým žánrovým záběrem, ve kterém hraje prim současnost. A jména typu Gojna Sufi (s kapelou), James Blake, Tim Hecker (mimochodem, tito dva své sety předvedou v kostele), Gold Panda, Hudson Mohawke, Mount Kimbie nebo Death From Above 1979, kteří se opět dali dohromady, dle organizátorů zaručují skvělou zábavu navíc v krásném prostředí. Lístky na akci, která proběhne mezi 28. dubnem a 7. květnem, kupujte zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY