Dido děkuje i na singlu

26.06.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

S novým singlem "Thank You", který proslavil Eminem, se hlásí britská zpěvačka Dido.
5/10

Dido - Thank You

Celkový čas: 16:31
"Thank You" se stala slavnou skladbou už dávno před tím, než ji vůbec někdo pořádně slyšel celou. Ano, právě ji vysamploval Eminem do své skladby "Stan", která se právě i díky zpěvu Dido stala takovým hitem, ostatně který jiný Eminemův singl jste zaslechli ve vysílání českých rádií, že jo. O kvalitách samotné "Thank You" vypovídá i to, že tento milovaný i nenáviděný rapper použil jako refrén první sloku originální písničky a stačilo mu to k velkému úspěchu. Inu Dido prostě umí.

Po pilotním singlu "Here With Me" se tak singlového formátu dočkala i "Thank You", což se dalo očekávat. Je jen škoda, že na cédéčku kromě originální albové verze už nenajdete téměř nic zajímavého. Díky přihlouplým britským pravidlům pro singly, které ovlivňují celou Evropu, se na něm kromě originálu nacházejí jen dva remixy, které se navíc za povedené označit dají jen těžce. Deep Dish se sice rozremixovali na téměř deset minut, ale z jejich verze čiší jen nuda a tuckovitost tanečního parketu. Tancovat se na to dá určitě skvěle, ale jakékoli zajímavé nápady, které by se daly ocenit při poslechu, si tentokrát nechali pro sebe. Druhý remix od Skinnyho má jen něco přes tři minuty, nese se téměř v triphopovém rytmu, nad kterým se line andělský vokál Dido, ale nějak to nefunguje. Škoda. Na cédéčku je ještě klip k "Thank You", ovšem je na něm umístěn takovým způsobem, jaký jsem neviděl snad ani u nějaké začínající české kapely, která chce mít i CD-Romovou stopu. Prostě na něm jen je onen klip ve formátu mov, o jakémkoli uživatelském prostředí si můžeme nechat jen zdát.

Samotná písnička "Thank You" je úžasná, ale stavba celého singlu a jakási nepochopitelná "odafláknutost" mi opravdu vadí. Snad se na dalším singlu dočkáme něčeho podobného jako v případě "Here With Me". Doufám.

Oficiální český web Dido najdete tady.

CD k recenzi poskytla firma BMG.

Singl: Dido - Thank You
Hodnocení: 5/10
Celkový čas: 16:31
Skladby: Album Version,


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY