shop.musicserver.cz
Nové desky pro 48. týden

Nové desky pro 48. týden

Vydáno: 24.11.2013 12:37 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ani v posledním listopadovém týdnu příval novinek nepolevuje. Můžete se těšit na společné album Billyho Joe Armstronga a Norah Jones, triumfální návrat Barbry Streisand do rodného Brooklynu, žíváky Pink a Elvow, sólovku Garyho Barlowa, české Sto zvířat, druhou desku Bastille a fanynky se už jistě nemohou dočkat nových One Direction.

Pokud se v pondělí 25. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Barbra Streisand - Back To Brooklyn (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing

Barbra Streisand - Back To Brooklyn
Velkolepý návrat domů připravila před časem pro své fanoušky Barbra Streisand. Po dlouhých dvaapadesáti letech se totiž vrátila koncertovat do rodného Brooklynu, kde naposledy vystoupila ve svých šestnácti letech. Stalo se tak prostřednictvím dvou říjnových koncertů, jejichž záznam se nyní dostává na pulty obchodů jako "Back To Brooklyn". Jakoby chtěla tento dluh přítomným vynahradit, zaznělo ten večer více jak třicet písniček, včetně devíti, které nikdy předtím naživo nezpívala. Jedním z vrcholných okamžiků večera bylo i první veřejné vystoupení zpěvačky a jejího syna Jasona Goulda a jejich interpretace skladby Irvinga Berlina "How Deep Is The Ocean". Na tři skladby si přizvala i trumpetistu Chrise Bottiho, který navíc přidal své vlastní medley písní "What'll I Do" a "My Funny Valentine", a "Smile" si s ní zazpívali Il Volo. Za zády měla šedesátičlenný orchestr, složený z těch nejlepších newyorských muzikantů, dirigovaných renomovaným skladatelem Williamem Rossem. Záznam koncertu vychází jak v audio podobě, tak i v kombinaci s DVD, na které láká trailer na zpěvaččině VEVU. Obsahuje i dva bonusy - sólové vystoupení Jasona Goulda s "This Masquerade" Leona Russella a dokument "I Remember Barbra", který formou rozhovorů a historek přiblíží přátelé a kolegy, kteří s Barbrou vyrůstali v Brooklynu.


Tip týdne

Billy Joe & Norah - Foreverly (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk / rock

Billy Joe + Norah - Foreverly
Víte, co vznikne, když se spojí country-jazzová Norah Jones a Billy Joe Armstrong z punk-rockových Green Day? Poněkud paradoxně se setkají hluboko v hudební minulosti, v padesátých letech u legendární skupiny The Everly Brothers. Všechno to začalo společným vystupováním se Stevie Wonderem, pokračovalo to záměrem Armstronga udělat remake jejich hudby a skončilo to kompletním přehráním alba "Songs Our Daddy Taught Us" z roku 1958. Celkem dvanáct písniček nahrávalo duo během dvou session, kde je doplnil ještě bubeník Dan Rieser a basista Tim Luntzel. Ta první trvala pět dní, ale na jednu písničku se zapomnělo, takže se hudebníci po několika dnech vrátili do studia ještě jednou a zmíněnou píseň dotočili, některé z již hotových ještě přetočili. Album "Foreverly" si můžete již nyní poslechnout na stránkách britského Guardianu a my pouze doplníme, že bude k dostání i na vinylu.


Gary Barlow - Since I Saw You Last (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Gary Barlow - Since I Saw You Last
Po Robbie Williamsovi a Marku Owenovi je tu další člen Take That, který se vrací na sólovou dráhu. V případě Garyho Barlowa se tak děje po dlouhých čtrnácti letech. Pokud nebudeme počítat minialbum "Sing", kde zazněla jediná nová píseň, pak s novinkou "Since I Saw You Last" navazuje na album "Twelve Months, Eleven Days" z roku 1999. Album přinese celkem dvanáct písniček, jejichž autorem je pochopitelně sám Barlow. Pouze ve dvou mu vypomohl John Shanks a po jedné napsal s Robbiem Williamsem a s Timem Rice-Oxleym z Keane. Na produkci se pak podíleli Steve Power, který společně s Guyem Chambersem produkoval prvních pět alb Robbieho Williamse, a Mark 'Spike' Stent, jehož jméno je spjaté s nahrávkami Madonny, U2, Depeche Mode, Coldplay, Oasis a řady další. Do studia navíc coby host zavítal i sám Elton John. Nahrávku uvedl do povědomí singl "Let Me Go", který nezastírá inspiraci ve folk popové vlně á la The Avett Brothers nebo Mumford & Sons.


Bastille - All This Bad Blood (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock, indie pop

Bastille - All This Bad Blood
Bastille jsou jedna z těch ostrovních kapel pyšnících se přídomkem "alternativně rockoví". Co vše Vám tato formace dokáže nabídnout jste mohli zaznamenat už na jaře na debutu "Bad Blood", který nyní míří na pulty obchodů v rozšířené verzi. Ta čítá navíc kromě nových kousků také raritní songy a předělávky. Reedici debutu s titulem "All This Bad Blood" je obohacena o druhý disk, který je rozdělen na dvě části. Na první z nich najdete právě novinkové kousky staršího i novějšího data, které doposud nebyly vydány, a druhá část je napěchována mixtapem "Other Peoples Heartache Parts 1 and 2" a dalšími novými kousky. Aby toho nebylo málo, současně vychází také novinkový singl "Of The Night". Teď si ale poslechněte ukázku z chystané reedice na stránkách YouTube.com, ať víte, nač se v pondělí můžete těšit.


One Direction - Midnight Memories (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / teen pop

One Direction - Midnight Memories
Britsko-irský boyband One Direction, který vznikl před třemi lety v rámci sedmé série britské X Factoru, hodlá zřejmě plnit normu co rok, to album. Jejich v pořadí třetí studiovka dostala název "Midnight Memories" a pochopitelně se na ní sešla celá armáda hitmakerů poslední doby. Vedle sebe tu tak tvořili Savan Kotecha, Ryan Tedder, Wayne Hector, Gary Lightbody, Jacknife Lee nebo Jamie Scott, který se podílel už na předchozích dvou nahrávkách. Pětice pro standardní verzi nahrála a vybrala celkem čtrnáct písniček, mezi kterými jsou i první dva singly "Best Song Ever" a "Story Of My Life", jejichž videa sdílí pánové na svém YouTube.com kanálu. Na desce ovšem nehledejte coververzi "One Way Or Another", která před časem prosvištěla éterem. Ta se dostala pouze na japonskou deluxe edici. Na té evropské se dočkáte "pouze" další čtveřice písniček.


Deicide - In The Minds Of Evil (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: death metal

Deicide - In The Minds Of Evil
Američtí death metalisté z Deicide si budou moct brzy přidat na svou pažbu další zářez, v pořadí už jedenáctý. Nová nálož čítá jedenáct kousků a také se na ní poprvé podílel nový kytarista Kevin Quirion, který se ke kapele na stálo přidal před dvěma lety. Novinka čítá celkem jedenáct kousků, jejichž nálada je dokonale vyobrazena v grafickém ztvárnění přebalu, na němž pracoval Australan Simon Cowell. K poslechu vám můžeme nabídnout titulní skladbu alba odkaz ven.


Eros Ramazzotti - Noi Due (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Eros Ramazzotti - Noi Due
Je to prakticky rok, co jsme vám představili nové album Erose Ramazzottiho "Noi", kterého se prodalo přes sedm set tisíc kusů a které stále propaguje na světovém turné. Nyní se tento sympatický Ital rozhodl, že jej vydá znova. Reedici nazval jednoduše "Noi Due" a vedle původní verze alba ji rozšířil o zbrusu nový singl "Io Prima Di Te", akustickou verzi titulní písničky, remix "Fino All’estasi" a především o bonusové DVD. To zachycuje loňský koncert v rodné Cinecittě, kde poprvé představil "Noi" živě. Na zpěvákově YouTube.com najdete jak videoklip k zmíněnému singlu, tak i ukázku z koncertu.


Elbow - Live At Jodrell Bank (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / art rock

Elbow - Live At Jodrell Bank
Pokud jste ještě neměli to štěstí a neviděli formaci Elbow doposud naživo, nyní máte možnost celou věc napravit. Ne že by vám muzikanti vtrli do obýváku, nebo byste je měli osobně navštívit; bohatě stačí, když si pořídíte jejich nový živák. Tato vůbec první koncertní nahrávka kapely nese titul "Live At Jodrell Bank" a sestává se ze dvou CD a jednoho DVD. Nejen, že na kotoučích naleznete kompletní záznam show, můžete se navíc těšit také na dokumentární snímek s exkluzivními rozhovory se členy formace. Nestojí za ním nikdo jiný než dlouholetí spolupracovníci muzikantů The Soup Collective. Pokud byste se chtěli navnadit, nezapomeňte navštívit VEVO kanál kapely, kde najdete ukázku v podobě záznamu písně "Grounds For Divorce".


Dido - Greatest Hits (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / intimní pop

Dido - Greatest Hits
Dido, jedna z nejprodávanějších britských zpěvaček, se rozhodla zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru a vydává výběr s jednoduchým názvem "Greatest Hits". Ačkoli nemá až tolik celosvětových hitů, na albu najdeme hned sedmnáct písniček včetně "Thank You", "White Flag", "Hunter", "Life For Rent", "No Freedom" a k tomu přidává i Eminemovu verzi "Thank You" "Stan", spolupráci s Faithless "One Step Too Far" nebo na Oscara nominovanou skladbu "If I Rise", kterou napsala společně s A.R. Rahmanem pro film "127 hodin". Přihazuje ale i zbrusu nový singl "NYC", který pro ni produkoval Greg Kurstin. Na svém soundcloud.com se rozpovídala o vzniku jednotlivých písniček. V případě, že seženete deluxe edici, rozbalíte ještě bonusové CD s alternativními verzemi některých písniček a především remixy, které mají na svědomí například Timbaland, MJ Cole, Rollo, Moguai, DJ Cobra nebo Cedric Gervaix.


Pink - The Truth About Love Tour: Live From Melbourne (DVD, Blu-ray) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / pop rock

Pink - The Truth About Love Tour: Live From Melbourne
I když možná tak úplně neholdujete svérázné Pink, jejím divokým kreacím a osobitému stylu, její živák si ale rozhodně nenechejte ujít. Zpěvačka má za sebou velmi úspěšné turné k neméně úspěšné desce "The Truth About Love" a jeden z koncertů zaznamenala také pro pozdější vydání. Na pulty tak míří "The Truth About Love Tour: Live From Melbourne". Našlapaný záznam dosahuje stopáže necelých dvou hodin, a kromě novinkových kousků z poslední desky čekají na diváky a posluchače také osvědčené hity jako "Just Like A Pill", "Sober" a mnoho dalšího. Samozřejmostí je perfektní produkce a dechberoucí akrobatická čísla, ve kterých se zpěvačka přímo vyžívá. Posuďte ostatně sami po zhlédnutí traileru.


V krátkosti

  • Po Vypsané fiXe a Wohnoutech se na pulty obchodů dostávají další dva záznamy koncertů ze série hudební televizní stanice Óčko "G2 Acoustic Stage". Tentokrát je mají na svědomí zpěvačka Debbi a někdejší frontman skupiny Ready Kirken Michal Hrůza, ke kterému se připojily i Lenka Dusilová a Klára Vytisková. Oba záznamy, na které lákají videa na YouTube.com profilu Óčka, vyjdou v kombinaci CD a DVD.
  • O malé připomenutí kompilací se snaží také skotští Wet Wet Wet. Výběr dostal název po zbrusu novém songu "Step By Step" a najdete na něm samozřejmě hity jako "Love Is Allround", "Julia Says", "Goodnight Girl" nebo "If I Never See You Again"


Dále vychází:

A Day To Remember - Common Courtesy (Universal)
Deicide - In The Minds Of Evil (Universal)
Olly Murs - Right Place Right Time (Repackage) (Sony Music)
Rush - Clockwork Angels Tour (DVD) (Universal)
Rush - Clockwork Angels Tour (BluRay) (Universal)
Různí - Tekno 69 (Universal)
Sto zvířat - Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách (100Promotion)
Taylor Swift - Complete Album Collection (Universal)
Thelonious Monk - Paris 1969 (Universal)

Vychází na vinylu:
Deicide - In The Minds Of Evil (Universal)
Dire Straits - The Complete Studio Albums (Universal)
Eminem - 8 Mile (Universal)
Eminem - Curtain Call (Universal)
Eminem - Eminem Presents The Re-Up (Universal)
Eminem - Encore (Universal)
Eminem - Marshall Mathers Lp (Universal)
Eminem - Recovery (Universal)
Eminem - The Eminem Show (Universal)
Eminem - The Slim Shady Lp (Universal)

Reedice:
Dark Funeral - Angelus Exuro Pro Eternus (Universal)
Dark Funeral - Attera Totus Sanctus (Universal)
Dark Funeral - Diabolis Interium (Universal)
Eminem - 8 Mile (Universal)
Eminem - Marshall Mathers LP (Universal)
Eminem - The Eminem Show (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu