Přihlašování kapel na European Reggae Contest skončilo

02.03.2011 08:24 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Europan Reggae Contest
© facebook interpreta
European Reggae Contest je jednou z nejpopulárnějších reggae soutěží v Evropě. Snad i proto se letos pořadatelé rozhodli expandovat za její hranice a v těchto dnech paralelně probíhá Reggae Contest Argentina y Uruguay. Letošní ročník je na změny vůbec bohatý. V rámci snižování a sjednocování počtu regionů totiž letos budou v prvním kole soutěžit kapely z Česka, Slovenska, Maďarska, Polska a dalších východoevropských zemí dohromady.

Kdo naváže na vítězství Mr. Cocoman & The Solid Vibes a Homebwoyrasta z předchozích let, se ukáže až při finále 3. května. Už v průběhu března ale probíhá on-line hlasování poroty, ve které je stejně jako v minulém roce zastoupen i musicserver.cz. Skupiny se mohly přihlašovat do konce února a výčet tuzemských interpretů je pestrý. O prvenství se poperou Basta Fidel, Los Perdidos, DiscoBalls, Green Småtroll nebo Zion Squad.

Vítěz European Reggae Contest si zahraje na slavném španělském festivalu Rototom Sunsplash a dále se objeví i na Mighty Sounds, Sázavafestu a jiných dalších festivalech.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY