Frontman The Horrors založil novou kapelu, první koncert odehráli ve Vatikánu

28.01.2011 15:16 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Faris Badwan
© flickr.com
Pokud se vám zdálo, že britští The Horrors usnuli po vydání "Primary Colours" na vavřínech a že se novinky hned tak nedočkáme, opak je pravdou. Nejen že pracují na třetí řadovce, ale zpěvák Faris Badwan našel čas pro další projekt. Jeho nová formace dostala název Cat's Eyes a už ji i pokřtil. První koncert se totiž odehrál ve Vatikánu. Fanoušci se brzy dočkají i EP a CD.

Lídr The Horrors do projektu zapojil Rachel Zaffiru, která studovala operní zpěv a ovládá hned několik nástrojů. V rozhovoru pro magazín NME.com k nové formaci řekl: "Není to žádný bokovka, ale něco, čemu se mohu věnovat stejně jako The Horrors a přitom se jedná o něco zcela odlišného."

První koncert proběhl nikoliv v klubu nebo na jiném obvyklém místě, ale v bazilice svatého Petra ještě před koncem minulého roku. "Byli tam všichni, včetně kardinálů, kteří se vmíchali do publika. Právě na nich bylo nejvíc vidět, jak se jim hudba líbí," dodal Faris Badwan. Sami se můžete přesvědčit zhlédnutím klipu, který najdete pod článkem.

Velké entrée bude brzy následovat první EP. Bude se jmenovat "Broken Glass" s termínem vydání stanoveným na 28. února. Fanoušci najdou v tracklistu také přepracovanou verzi dosud nevydané skladby The Horrors "Sunshine Girls". Plnohodnotná nahrávka "Cat's Eyes" pak vyjde 11. dubna. Ochutnávku v podobě skladby "Not A Friend" si můžete stáhnout už teď zcela zdarma na webu kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY