shop.musicserver.cz
Nové desky pro 4. týden

Nové desky pro 4. týden

Vydáno: 23.01.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V novinkách příštího týdne to bude jiskřit žánry. Debutové album Bruna Marse mísí pop, soul a reggae, Diddy dohromady s Dirty Money přinesou hip hop a eurodance, Alesha Dixon pak taneční pop. Tvrdší žánry se přivalí s Mr. Big či Architects, electro brit pop s McFly a folk s písničkářem Amosem Leem a jeho hosty.

Pokud se v pondělí 24. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / reggae / soul

Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans
Bruno Mars - tohle jméno jsme dlouho slýchávali či četli u desek nejrůznějších umělců a zpěváků jako například Cee Lo Green, Sugababes, Brandy, Justin Bieber, Kid Cudi a další, a to v nejrůznějších kolonkách. Loni byl pak natolik úspěšný, že figuruje v sedmi nominacích na Grammy, včetně objevu roku a nejlepšího mužského popového výkonu v hitu "Just The Way You Are". Ten pochází z jeho vlastního debutového alba s názvem "Doo-Wops & Hooligans", které v zámoří vyšlo již koncem října. Obsahuje dvanáctku skladeb v drtivé většině z produkce The Smeezingtons, což ale není nikdo jiný než on sám společně se svými třemi spolupracovníky. Bruno Mars na této desce nezapřel svůj havajský původ, a tak tu vedle sebe uslyšíte pop, rock, reggae, soul, r'n'b, Damiana Marleyho, Cee Lo Greena, nebo B.o.B. Něco málo z "Doo-Wops & Hooligans" nabízí Marsovo MySpace.com.


Diddy-Dirty Money - Last Train To Paris (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / eurodance

Diddy-Dirty Money - Last Train To Paris
Sean Combs alias Puff Daddy alias Diddy a tak dále se odmlčel na poměrně dlouhou dobu. Poslední počin "Press Play" má ve svém copyrightu číslovku 2006 a teprve loni v prosinci mu připravil americký rapper a producent nástupce v podobě "Last Train To Paris", který nyní vychází i u nás. Nevrací se jen on sám, ale přibral k sobě i Dirty Money - dvě zpěvačky Dawn Richard a Kalennu Harper. Ty nejsou ovšem žádné křoví, obě jsou totiž nejen výtečné zpěvačky, ale na desce se prosadily i jako skladatelky a textařky. Trio společně vytvořilo projekt, který vedle hip hopu připomíná i dávno minulou éru eurodance. Vzhledem k Diddyho osobě pak nepřekvapí, že se na desce podílela i řádka dalších umělců jako Usher, Lil Wayne, Swizz Beatz, Chris Brown, Justin Timberlake, T.I., Rick Ross, Jay-Z, Rodney Jerkins či Polow da Don. Americká kritika "Last Train To Paris" velmi chválí, a zda je to oprávněné, můžete posoudit díky kompletní podobě alba na Diddyho MySpace.com


Cold War Kids - Mine Is Yours (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Cold War Kids - Mine Is Yours
Vedle fanoušků tvrdého metalcore se tento týden dočkají svého i příznivci indie scény. Na pultech se totiž objeví novinka amerických Cold War Kids "Mine Is Yours". Členové formace si na nástupci tři roky starého počinu "Lyalty To Loyalty" dali pořádně záležet. Produkci svěřili do rukou Jacquireu Kingovi, jenž nabral zkušenosti spoluprací s Tomem Waitsem nebo s Kings Of Leon. S kvartetem muzikantů připravil třináct skladeb včetně dvou bonusů. Jestli se kolaborace vyplatila, ohodnoťte sami poslechem streamovaných písní novinky na prettymuchamazing.com. Z nadšených reakcí je jasné, že Cold War Kids se opět trefili do černého. Pokud souhlasíte a máte zájem si desku koupit, mohou vás zajímat rozšířené edice. Jednou z nich je luxusní balíček s tričkem, vinylem a litografií. Kompletní přehled všech mutací si můžete prostudovat na oficiálním webu kapely.


Alesha Dixon - The Entertainer (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / dance pop / pop

Alesha Dixon - The Entertainer
Britská zpěvačka ale především tanečnice Alesha Dixon vysílá do světa své třetí sólové album, druhé po vítězství v soutěži Strictly Come Dancing, s příhodným názvem "The Entertainer". Vzhledem k jejímu založení asi nikoho nepřekvapí, že se i na něm stále drží tanečního popu v kombinaci s r'n'b. Na desku, která vyšla ve Velké Británii již před dvěma měsíci, nahrála celkem tucet skladeb včetně jednoho skrytého remixu. V době příprav se mluvilo o tom, že na nahrávce bude pracovat společně s Rodneym Jerkinsem, ovšem nakonec se desky ujali především duo Slick & Magic a The Stereotypes. Do studia si pak přivedla ještě Jaye Seana a partičku Roll Deep. Část alba je už nyní ke slyšení na jejím MySpace.com.


Mr. Big - What If... (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Mr.Big - What If...
Rockeři z formace Mr. Big se sice dali opět dohromady už před dvěma lety, ale na nový plnohodnotný materiál si fanoušci museli chvíli počkat. Za odměnu se mohou těšit na jedenáct písní. Jedná se o první originální materiál formace od roku 2001, kdy vyšla deska "Actual Size". Jak to kvartetu z Mr. Big šlape, ohodnoťte sami na jejich MySpace.com, kde najdete klip ke skladbě "Undertow". Nahrávka "What If..." bude dostupná v několika verzích - jako klasické CD, v digipacku s DVD a na vinylu.


McFly - Above The Noise (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: brit pop / pop rock

McFly - Above The Noise
Je skoro s podivem, že skupina McFly, jeden z britských objevů roku 2004, na sklonku loňského roku vydala již svoje páté album. Zvlášť proto, že zůstala především britským objevem. Nicméně k nahrávání "Above The Noise", jež vychází nyní i mimo UK, si vybrala americkou Atlantu a za spolupracovníky Taio Cruze a především Dallase Austina, tedy člověka, který má ve svém portfoliu spolupráci s Michaelem Jacksonem, Madonnou, TLC či s Monikou. Zřejmě i díky tomu se do jejich poprocku zamíchaly stopy synthpopu a electropopu. Zároveň s deskou, kterou na jejich MySpace.com reprezentuje singl "Party Girl", vychází i DVD "Nowhere Left To Run" s čtyřicetiminutovým filmem plným upírů a hudby McFly. Trailer k němu naleznete na oficiálním YouTube.com kanálu skupiny


Sirenia - The Enigma Of Life (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal / symfonický metal

Sirenia - The Enigma Of Life
Se symfometalovými kapelami se v poslední době roztrhl pytel. Jednou z nich je i norská formace Sirenia, které vévodí zpěvačka Ailyn, jež na sebe upozornila díky španělské obdobě talentové soutěže X Factor. Se Sireniou natočila nyní druhé album "The Enigma Of Life". Na desku upozornili pilotním singlem "The End Of It All", ke kterému vznikl také videoklip. Kromě ochutnávky obsahuje deska dalších jedenáct písní, jejichž produkci obstaral jeden ze členů formace Morten Veland. Ten kromě produkce obsluhuje také posty druhého kytaristy, klávesáka, doprovodného zpěváka a textaře. Další hudební ukázky najdete na MySpace.com profilu kapely.


Tip týdne

Amos Lee - Misson Bell (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / neo soul / alternativní country

Amos Lee - Misson Bell
Amos Lee bude zřejmě pro většinu lidí neznámé jméno, ale vězte, že tohoto muzikanta, který rád koketuje s různými žánry od folku, přes jazz až po neo soul, v roli předskokana vzali na turné Bob Dylan, Elvis Costello, Norah Jones, Paul Simon, Merle Haggard nebo Dave Matthews Band. Ačkoli většinou nahrává sám, tentokrát si na své čtvrté album "Mission Bell" pozval řadu hostů zvučných jmen. Tím hlavním je alternativní country skupina Calexico, která si na albu nejenže zahrála, ale její člen Joey Burns celou desku i produkoval. Autorem všech písniček nicméně zůstává Amos Lee sám. Ke Calexico se pak přidali ještě Willie Nelson, Lucinda Williams, Priscila Ahn, Pieta Brown a James Gadson. "Mission Bell" si můžete v krátkých ukázkách poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.



Architects - The Here And Now (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metalcore

Architects - The Here And Now
Britská formace Architects nechala své fanoušky čekat na novou desku celé dva roky, což je po pravidelném každoročním servírování nových alb docela nezvyk. V pořadí čtvrtá plnohodnotná náhravka "The Here And Now" přináší deset písní. Všechny z nich si můžete v plné parádě poslechnout na MySpace.com formace. Možná budete znát chytlavý pilotní singl "Day In Day Out", ke kterému vznikl také videoklip. Podívat se na něj můžete na jejich YouTube.com kanálu. Dodejme, že ve dvou z novinkových songů, "Stay Young Forever" a "Year In Year Out/Up and Away", uslyšíte speciální hosty. První zmíněná skladba je obohacená o zpěv Andrewa Neufelda z Comeback Kid a ve druhém kousku se blýskl Greg Puciato, známý ze skupiny The Dillinger Escape Plan.


Ghostface Killah - Apollo Kids (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Ghostface Killah - Apollo Kids
Americký rapper a člen slavných Wu-Tang Clan Ghostface Killah se se svým devátým sólovým albem "Apollo Kids" odvrací od r'n'b zvuku předchůdce a vrací se k soundu své domovské kapely. K tomu mu pomohla řada spřízněných hostů jako Redman, Black Thought, Busta Rhymes, Game, Raekwon či Method Man a vypadá to, že tento návrat byl trefou do černého. V Americe, kde vyšla deska již před měsícem, sklízí nadšené kritiky a na portálu Metacritics.com si drží skvělý průměr 84 procent. Jestli je toto nadšení oprávněné, můžete zjišťovat při poslechu CD na rapperově MySpace.com.


V krátkosti

  • Letošní předávání cen Grammy je už takřka za dveřmi a s tím samozřejmě přichází i obvyklá kompilace "Grammy Nominees 2011". Na té letošní najdete například jména jako Michael Bublé, Bruno Mars, Lady Antebellum, Miranda Lambert, Lady Gaga, Katy Perry, Eminem, Michael Jackson a další.
  • Kritikou velebená dance-punková partička LCD Soundsystem se rozhodla vzdát poctu Johnu Peelovi a natočila v duchu Peel Sessions studiový živák s názvem "The London Session". Na něm příznivci skupiny naleznou v této podobě hned devět skladeb.

Dále vychází:

Abbado/Mozart Orch. - Braniborské koncerty 1-6 (Universal)
Alex Band - We've All Been There (EMI)
Bloodhound Gang - Show Us Your Hits / Greatest Hits (Universal)
Dio - Live - We Rock (Mystic Production)
Eighties Matchbox B-Line Disaster - Blood & Fire (Universal)
Far East Movement - Free Wired (Universal)
Feist - Look At What The Light Did (DVD) (Universal)
Gregg Allman - Low Country Blues (Universal)
Hurtsmile - Hurtsmile (Mystic Production)
John Waite - Rough & Tumble (Mystic Production)
Joyce Didonato - Orchestre De L'Opera (EMI)
Magnum - The Visitation (Mystic Production)
Monteverdi - Vespro Della Beata Vergine (DVD) (EMI)
Monteverdi - Vespro Della Beata Vergine (EMI)
New Black - II: Better In Black (Mystic Production)
Radiohead - I Might Be Wrong/Live (EMI)
Scarlatti - Sonatas/Tharaud (EMI)
Scarlatti - Sonatas/Tharaud/Limited (EMI)
Very End - Mercy & Misery (Mystic Production)

NÁZORY
  • A co Adele? (Vít, 24.01.2011 12:41) Reagovat

    Nevím, jakým nedopatřením se pozapomnělo na dlouho očekávané album "21" od Adele, ale podle mého názoru si pár řádků za svůj nový počin rozhodně zaslouží!

    • Re: A co Adele? (Honza Balušek, 24.01.2011 13:00) Reagovat

      Adele v Česku vychází až 31.1., takže bude až v příštích Nových deskách.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Sia Paws Bono Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu