Death metaloví egyptologové Nile zatřesou Exitem Chmelnice

28.12.2010 11:07 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Nile flyer
© music-pioneer.net
Jedna z největších ikon současného death metalu, americká formace Nile, vystoupí 31. ledna 2011 v pražském klubu Exit Chmelnice. V rámci evropského turné na podporu poslední desky "Those Whom Gods May Detest" je doplní izraelští epic black metalisté Melechesh a známí němečtí thrasheři Dew Scented. Večer otevřou švédští Zonaria a Švýcaři Darkrise.

Českému publiku dobře známí Nile se zformovali v Jižní Karolíně v polovině 90. let a za dobu své existence se propracovali do pozice jedné z největších kapel svého žánru. Jejich technický brutal death metal je výrazně inspirován mytologií starověkého Egypta, což se neprojevuje pouze v textech, ale především přítomností velkého množství orientálních samplů a meziher, které posluchače přenesou do krutých dob vlády faraónů. Velkým lákadlem je také George Kollias obsluhující bicí soupravu a považovaný za jednoho z nejlepších a nejrychlejších metalových bubeníků světa.

Začátek akce je plánován na 19:00. Vstupenky je možné zakoupit na internetových stránkách pořádajících Obscure Promotion a také v tradičních sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY