shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 42. týden

Skutečně letní podzim

Vydáno: 28.10.2010 11:26 v sekci České hitparády - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Rádia i nadále holdují písním s letní tématikou nebo těm, které nás letošním létem provázely. Těžko říct, zda je to dobře, či špatně, každopádně je to tak a nic s tím nenaděláme. Pokud se chceme oddat písním, které více evokují současné roční období, budeme muset vyrazit do obchodů. Nový komentář je tady!

Shakira - Waka Waka (This Time For Africa)
© facebook interpreta
RÁDIA - Nám to prostě nestačilo. My jsme si zkrátka singl "Waka Waka" od Shakiry ještě stále dostatečně neužili. Tenhle letní song nás zkrátka baví. Tečka. Tudíž jednička pro tento týden jasná. Co dvojka? Eminem s Rihannou a jejich "Love The Way You Lie". Všichni ti, co amerického rappera odepisovali, se teď musejí bít do hlavy. Eminem je zpátky v plné síle a jeden úspěch střídá druhý. Na trojku se probojovali Safri Duo, zpěvačka Velile a jejich singl "Helele". Vzhledem k tomu, že stejně jako v případě Shakiry jde o song k letošnímu mistrovství světa ve fotbale, není divu. Fotbal a léto, to nás zkrátka bere (a tak lepší než se utápět v depresích, ne?). Čtvrté místo, Yolanda Be Cool & DCUP , "We No Speak Americano"... musím psát víc? Překvapení nás potká až na místě pátém, na které se ze dvacátého čtvrtého vyšplhal angličan Taio Cruz se skladbou "Dynamite". Do TOP 10 se pak tento týden vrátili čerstvě vdaná Katy Perry a "California Gurls" (6. místo) a dvakrát David Guetta ("Gettin‘ Over You" s Fergie na místě osmém a "Club Can’t Handle Me" s Flo Ridou na místě desátém). Velký propad pak zaznamenal Get Far se skladbou "Radio" - ze sedmého místa na dvacáté sedmé.

Chtěl bych se tento týden lehce zmínit o čistě české rádiové hitparádě, protože tam se na prvním místě drží už neuvěřitelných šestnáct týdnů "Láska v housce" Xindla X a Olgy Lounové. Připomeňme, že z toho sedm týdnů se skladba držela v TOP 10 v hitparádě oficiální, které jeden týden dokonce kralovala. Uvidíme, komu se podaří píseň z prvního místa české hitparády sesadit.

Co se týče novinek, tak na ty byl uplynulý týden bohatý. Tou nejúspěšnější tento týden je skladba "Impossible" od zpěvačky Shontelle. Na čtyřicátém osmém místě je pak nejúspěšnější česká novinka. DJ Boccelli a DJ Štěpo zremixovali Melody Makers, vyšla z toho skladba "Radost mám", u které se pánové vůbec nenechali inspirovat projektem Yolanda Be Cool (a buďme ještě přesnější - ani trošičku se nenechali inspirovat). Britská jednička "Fuck You" Cee Lo Greena už dorazila i k nám. Cee Lo na nás fuckuje z padesátého čtvrtého místa. Z těch dalších novinek pak můžeme zmínit třeba nový singl Ke$hi "We R Who We R" na místě šedesátém nebo Shakiru ve spolupráci s Dizzeem Rascalem ve skladbě "Loca" na místě sedmdesátém.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Shakira & Freshlyground - Waka Waka (This Time For Africa)
  2. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  3. ↑ Velile feat. Safri Duo - Helele
  4. Yolanda Be Cool & DCUP - We No Speak Americano
  5. Taio Cruz - Dynamite
  6. Katy Perry - California Gurls
  7. K'naan - Wavin' Flag
  8. David Guetta feat. Fergie - Gettin‘ Over You
  9. B.o.B. feat. Hayley Williams - Airplanes
  10. Flo Rida feat. David Guetta - Club Can’t Handle Me

Top 100 RÁDIO 42/2010 - novinky:
46. Shontelle - Impossible
48. DJ Boccelli a DJ Štěpo vs. Melody Makers - Radost mám
54. Cee Lo Green - Zlatokopky
58. Afrojack feat Eva Simons - Take Over Control
68. Ke$ha - We R Who We R
69. Katy Perry - Peacock
70. Shakira feat Dizzee Rascal - Loca
77. Pitbull - Drop It To The World
79. Morandi - Rock The World


Shontelle - Impossible

Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Byla první minulý týden a je první i tentokrát. "Mlýnské kolo v srdci mém" Hany Hegerové se ukázalo být velkým hitem. Předběhlo i tolik očekávané nové album Kings Of Leon "Come Around Sundown", které skončilo na místě druhém. Na třetí místo se vyhoupla nová deska českých Nightwork "Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa". Druhou novinkou v TOP 10 je druhé album "Science & Faith" irských softrockerů The Script.

Tím ale novinky zdaleka nekončí. Na třináctém místě najdeme živák Mňagy a Žďorp "On Stage". Jen o příčku níž najdeme novou desku Shakiry "Sun Comes Out". Ke čtrnáctce jí určitě dopomohl úspěch skladby "Waka Waka" v rádiích. O tři příčky níž si nás do sítě chytá nová platňa slovenské zpevačky Kristiny "V sieti ťa mám". Visací zámek natočil album, které se dá označit jedním slovem - "Klasika". Alespoň podle názvu. Zda tomu tak je, se od nás brzy dozvíte v recenzi, ale my už teď víme, že v prodejní hitparádě startuje na dvacátém místě. Z dalších novinek zmiňme třeba ještě výběrovou desku "Retrospektive" Ivy Frühlingové na místě třicátém devátém.

Top 10 - prodejnost:
  1. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  2. new Kings Of Leon - Come Around Sundown
  3. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  4. Xindl X - Praxe relativity
  5. Robbie Williams - In And Out Of Consciousness (Greatest Hits 1990-2010)
  6. Chinaski - Není na co čekat
  7. new The Script - Science & Faith
  8. Eric Clapton - Clapton
  9. Phil Collins - Going Back
  10. Seal - Seal 6 - Commitment

TOP50 Prodejní 42/2010 - novinky:
2. Kings Of Leon - Come Around Sundown
7. The Script - Science & Faith
13. Mňaga a Žďorp - On Stage
14. Shakira - Sun Comes Out
17. Kristina - V sieti ťa mám
20. Visací zámek - Klasika
27. Miley Cyrus - Hannah Montana: Forever
33. Joe Satriani - Black Swans And Wormhole Wizards
40. Iva Frühlingová - Retrospektive
48. Jakub Smolík - Ať se zastaví čas


Kings Of Leon - Radioactive

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • DJ Štěpo & Boccelli (Blue, 28.10.2010 11:37) Reagovat

    Ta jejich skladba Radost mám je naprosto příšerná, uděsná, hrozná..ještě horší než Americano...doufám, že se toho nechytnou jiná rádia než Kiss.

    • Re: DJ Štěpo & Boccelli (CEAZAR, 01.11.2010 18:52) Reagovat

      Nechci ti do toho moc kecat , ale ačkoliv se jedná o napodobeninu Americana tak se tento song začíná stávat oblíbeným mezi širokou škálou posluchačů , dále už spoustu DJ tento song hrají po diskotékách a klubech po celý republice a setkávají se s velkým ůspěchem . Ale jinak ti do toho nechci kecat

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku (26.03.2024 15:00)
- Video: Shakira, Cardi B a polonazí kentauři, to je klip k roztančené novince "Puntería" (25.03.2024 08:12)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- 7krát3 v "Gabrielovi" znovu oživuje dávnou skladbu Michala Horáčka a Hany Hegerové (05.12.2023 18:33)
- Video: Shakira je v klipu k songu "Copa Vacía" za mořskou pannu. Hudební nápad ale novinka s Manuelem Turizem nepřináší (04.07.2023 14:38)
- Naživo: Rock im Park v prvním dni rozzářili Kings Of Leon, speciální duet předvedli Papa Roach s Hollywood Undead (07.06.2023 17:43)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Adele Queen Sia Rush Beyoncé Bono AC/DC U2 Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu