Kanye West si nechá choreografii na MTV Awards vytvořit od Yemiho A.D.

11.09.2010 09:07 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Yemi A.D.
© Stanislav Merhaut
I mistři svého oboru si rádi nechají poradit. Svědčí o tom nabídka, kterou obdržel choreograf Yemi A.D. od Kanyeho Westa. Americký rapper by totiž chtěl, aby tanečník vytvořil choreografii k jeho vystoupení na sedmadvacátém ročníku hudebních cen MTV Video Music Awards.

Rapper na předávání cen premiérově představí nový singl "Runaway", který pochází z jeho chystané placky "Dark Twisted Fantasy". A proč oslovil zrovna Yemiho? "Kanye před měsícem točil v Praze část svého nového filmu a videoklip, pro které jsem vytvářel choreografii. Moje práce se mu líbila, a tak mi ve středu v noci zavolal, jestli bych mohl vymyslet i jeho nedělní show," prozradil tanečník.

Pár hodin po příjemném telefonátu už Yemi A.D. a jeho kolegové z JAD Dance Company letěli do Los Angeles. Jak stojí v oficiálním tiskovém prohlášení, na přípravách show se podílí i Lucie Drábková, jedna z nejlepších tuzemských tanečnic modern jazzu. Výsledkem kolaborace nebude nikoliv hip hop, ale moderní balet. Jestli Kanye West zvolil správně, můžete sami ohodnotit v pátek 17. září od půl osmé hodiny večerní na česko-slovenské MTV.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY