Na cestě je biografický snímek o Georgi Harrisonovi

22.05.2010 14:11 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

George Harrison
© georgeharrison.com
Slavný filmový režisér Martin Scorcese se pustil do nového hudebního projektu. Jak prozradil v rozhovoru pro stránky Billboard.com, chystá biografický film o jednom ze členů slavných The Beatles, kytaristovi Georgi Harrisonovi. Dříve jak na konci příštího roku se ho ale nedočkáme.

Chystaný snímek se bude jmenovat "Living In The Material World: George Harrison". Divákovi má podat ucelený pohled na jeho život - tedy nejen na éru s The Beatles, ale také na dobu před připojením se ke slavné formaci. Režisér nechce vynechat ani období po roce 1970, kdy kytarista z kapely odešel a začal se věnovat úspěšné sólové kariéře. Martin Scorcese k tomu dodal: "Jeho hudba má pro mě velký význam. Zajímalo měl, jakou cestu jako umělec urazil, a film to postupně objevuje."

Připomeňme, že muzikant v kapele figuroval jako ten tichý a se svým postojem k životu se dostal daleko za hranice klasického britského stereotypu. Experimentoval s drogami a filosofií a v podstatě díky němu podnikli The Beatles cestu do Indie za účelem spirituálního poznání. Kromě toho také podporoval kinematografii a sám se podílel na financování filmu "The Life Of Brian" Monty Python. Zemřel v roce 2001.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY