Einstürzende Neubauten vyráží na turné

23.05.2010 09:34 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Einstürzende Neubauten
© neubauten.org
Industriální klasici Einstürzende Neubauten slaví třicet let své existence. K výročí si nadělili šňůru dvojkoncertů, na nichž se v místech konání představí vždy dva večery po sobě. V Pražské Arše, která je jedníím z jedenácti měst, jež ENka navštíví, to bude 11. a 12. listopadu.

První z dvojice koncertů bude velké vystoupení rekapitulující celou třicetiletou kariéru Neubautenů. Druhý večer bude rozdělený na tři části. Začne filmovou částí, následovat bude menší (ve srovnání s předešlým večerem) koncert kapely. Skupina však zahraje raritní materiál, a to sice skladby, které naživo zatím vůbec nezazněly, nebo je kapela hrála velmi dávno. Koncert vyvrcholí vystoupením vedlejších projektů členů skupiny. Těšit se můžeme na Vocal Acrobatics Blixy Bargelda, Hitman's Heel Alexandera Hackeho, Drumtables Andrewa Unruha, sólové vystoupení Jochana Arbeita, Mosermeyer Rudolfa Mosera a další hosty.

Einstürzende Neubauten vystupují v Česku pravidelně. Svůj zatím poslední koncert odehráli také v Pražské Arše 19. dubna 2008. Tam také představili své zatím poslední album "The Jewels".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY