Španělský festival Sónar je opět neodolatelný

18.05.2010 13:36 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Sónar Festival
© Sónar 2010
Španělský festival Sónar si během svého šestnáctiletého fungování zcela po právu vysloužil nálepku jednoho z nejprestižnějších a nejdůležitějších evropských festivalů. Tak jako v předchozích letech bude i ten následující ročník oslavou pokroku a inovací v (převážně) elektronické hudbě. Tento hudebně-mediální svátek ve dnech od 17. do 19. června tak v katalánské Barceloně opět představí řadu progresivních interpretů přes experimentální tvorbu a avantgardu.

Kdo si ze svého rozpočtu vyčlení 155 euro na lístek, bude mít během tří dnů, dvou nocí a jednoho večera možnost vidět absolutní špičku současné klubové taneční scény. Během dne bude jako vždy probíhat řada konferencí, workshopů či prezentace jednotlivých labelů. Večer a noc je pak věnována již zmíněné smetánce progresivních producentů.

Letošní ročník se vytáhl se jmény jako King Midas Sound, The Chemical Brothers, Fuck Buttons, Flying Lotus, Joy Orbison, Hudson Mohawke, Roska, kapely jako LCD Soundsystem, Air, Broadcast, Hot Chip, Roxy Music (!), svůj DJský um předvede vizionářská rozshlasová moderátorka Mary Anne Hobbs.

Ve vyjmenovávání hvězdných položek na seznamu účinkujících bych mohl pokračovat dlouho, proto vás raději odkážu na oficiální stránky festivalu, kde také najdete informace o ubytování nebo vstupném. Tuto exhibici současných trendů a pokroků v elektronické hudbě ročně navštíví kolem pětasedmdesáti tisíc lidí a oni ví, proč tam jezdí. Navíc teď, když takovou zdrobnělou obdobu - slovenský festival Wilsonic - zrušili, je o to větší důvod udělat si výlet do Španělska. Obávám se, že pokud jste fanouškem kvalitní (současné) elektroniky, nenajdete lepší místo na světě, než Barcelonu ve dnech 17., 18. a 19. červen.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY