Lil Waynea v USA porazilo country

11.02.2010 18:41 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Lil Wayne konečně vydal své dlouze odkládané rap-rockové album "The Rebirth", na úspěch předchůdce ale nenavázal. Prodeje překonaly očekávání, přesto se musel sklonit před country kapelou Lady Antebellum, která vede už druhým týdnem. V singlech je opět první Ke$ha.
Ke$ha - Tik Tok
© facebook interpreta
Osmý týden nám trůní na prvním místě Ke$ha. Za ní jsou nově už Black Eyed Peas s "Imma Be" a to jsme ještě neviděli videoklip. Jejich "I Gotta Feeling" se pak opět vrátilo do Top 10. V první desítce žebříčku stoupali hlavně Lady Antebellum, z osmičky na třetí místo.

Zajímavý úkaz máme na 18. místě: Pink na Grammy vystoupila s nesinglovou písní "Glitter In The Air" a nabytá popularita ji poslala z nuly do druhé nejvyšší desítky. Grammy obdobně pomohlo písni "You And Me" Dave Matthews Bandu , která skončila padesátá sedmá, a "Bridge Over Troubled Water" zazpívaná Mary J. Blige a Andreou Bocellim, v originále Simona & Garfunkela, která je na 75. místě.

První prodejní týden pro Lil Waynův "The Rebirth" znamenal i úspěch pro tracky z desky, do stovky se kromě už déle týdnů bojujícího "Drop The World" (56) vlezly nově ještě "Knockout" (44), "American Star" (91) a také skladba "Fuck Today" (76), která vyšla sólo. Na 57. místě debutuje Kevin Rudolf a jeho píseň "I Made It (Cash Money Heroes)" s Birdmanem, Jay Seanem a Lil Waynem. Tohoto rockera můžete znát například ze songu "Let It Rock" právě s Lil Waynem. Největšími skokany v uplynulém týdnu byli Selena Gomez, která svůj singl "Naturally" poslala z 55. na 37. místo, a rapper B.o.B, jenž po předchozí osmdesát devítce má "Nothin' On You" na šedesát pětce.

    Top 10 - singly:
  1. Ke$ha - Tik Tok
  2. Black Eyed Peas - Imma Be
  3. Lady Antebellum - Need You Now
  4. Young Money feat. Lloyd - BedRock
  5. Lady GaGa - Bad Romance
  6. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch
  7. Train - Hey, Soul Sister
  8. Ludacris - How Low
  9. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  10. Iyaz - Replay

Lady Antebellum - Need You Now
© facebook interpreta
Lil Wayne prodal 176 tisíc kusů svého rock-rapového alba "The Rebirth", a skončil tak až za Lady Antebellum, kteří přidali dalších 209 tisíc kusů "Need You Now". Výsledek Waynea je sice o třetinu více, než říkaly předpovědi (výsledek možná pozitivně ovlivnilo kvalitní vystoupení na Grammy, nejsledovanější za posledních šest let), i tak se to ale sotva vyrovná předchozí desce "Tha Carter III". Tu si první týden z krámů odnesl milion Američanů.

S bratry Jonášovými jsem se při mé administraci rubriky ještě nesetkal, takže tu mám premiéru: né vítěznou, ale aspoň bronzovou. Nejmladší z bratrů, Nick Jonas, a jeho kapela Administration prodali 82 tisíc kusů desetiskladbového "Who I Am". Poslední, třetí, novinka ve vrchní desítce je deska Roba Zombieho "Hellbilly Deluxe 2: Noble Jackals, Penny Dreadfuls And The Systematic Dehumanization Of Cool" (49 tisíc). Jedná se o jeho první release na labelu Roadrunner, kam po osmnácti letech přešel od Geffenu. Jeho poslední deska "Educated Horses" v roce 2005 první týden otevírala dvakrát větším prodejen.

Posuny v žebříčku byly hodně ovlivněny vystoupeními na Grammy. Jednoduše řečeno, kdo se předvedl na galavečeru, měl zajištěný úspěch. Beyoncé prodala své desky o 100 % více kusů, velké nárůsty zaznamenali také Pink, Black Eyed Peas, podobně Taylor Swift, Maxwell a Dave Matthews Band a samotná kompilace nominovaných. Zac Brown Band, Grammy nováček roku, se dokonce poprvé dostali do první desítky díky nárůstu prodeje o 82%.

Minule druhé "Hope For Haiti Now" je jinak až devatenácté a láskyplné písničky Barryho Manilowa po minulém pátém místě až čtyřicáté. Příští týden se očekává výhra Sade, mělo by se prodat okolo 400 tisíc kusů její desky "Soldier Of Love", první po deseti letech.

    Top 10 - alba:
  1. Lady Antebellum - Need You Now
  2.  N Lil Wayne - The Rebirth
  3.  N Nick Jonas And The Administration - Who I Am
  4. Lady GaGa - The Fame
  5. ▲ Různí - 2010 Grammy Nominees
  6. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  7. Taylor Swift - Fearless
  8.  N Rob Zombie - Hillbilly Deluxe 2
  9. Susan Boyle - I Dreamed A Dream
  10. Zac Brown Band - The Foundation

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY